Na vrhunskom glazbenom događaju, uz zagorske predstavnike, nastupit će i poznati zagrebački Zbor “Izvor”

Ovog petka u klanječkoj crkvi koncert pjevačkih zborova, uz 75. obljetnicu rođenja isusovca Marijana Gajšaka, rodom iz Klanjca

Objavljeno: 11.09.2019. IB

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu, Župa Navještenja Blažene Djevice Marije i Kulturni centar Klanjec u petak u klanječkoj crkvi organiziraju koncert pjevačkih zborova, povodom obilježavanja 75. godišnjice rođenja isusovca i umjetnika, p. Marijana Gajšaka.

O Marijanu Gajšaku

Marijan Gajšak rođen je u Dolu Klanječkom 18. kolovoza 1944. Studij filozofije i teologije završio je na Filozofsko – teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, 1973. godine, a studij Istočne teologije na Orijentalnom institutu sveučilišta Gregoriane u Rimu, 1975. Za svećenika je zaređen 1973. Kiparstvo je studirao u Rimu i Parizu, a bio je član i solist Muškog zbora grkokatoličke Župe sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. Otuda i želja Ogranka MH u Klanjcu da se obljetnica njegova rođenja u rodnom mjestu obilježi upravo ovakvim vrhunskim glazbenim događajem.

Izvođači na koncertu

Nastupit će Pjevački zbor župe Navještenja BDM, koji vodi p. Antun Jesenović, Pjevački zbor “Kraljevec na Sutli“, s dirigentom Tomislavom Križancem, Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa“ Tuhelj, pod ravnanjem Armanda Slavičeka, a prvi puta u Klanjec dolazi i Zbor “Izvor” iz zagrebačke Župe sv. Josipa. Radi se i jednom od najpopularnijih hrvatskih duhovnih sastava, koji je surađivao i nastupao s najvećim imenima hrvatske glazbe – Oliverom Dragojevićem, Gibonnijem, Radojkom Šverko, Ivanom i Marijom Husar, a vodi ga Ivana Jelinčić. Zanimljivo je da u zboru pjeva i jedan Klanjčan – Siniša Čižmek.
Događanje počinje u 19 sati, a nakon toga organizatori priređuju i zajedničko druženje glazbenika i publike u podrumu franjevačkog samostana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba