UZAVRELA ATMOSFERA NA PRESS KONFERENCIJI: Najavljena borba između Zlatarščanke Ivane Habazin (29) i neporažene Amerikanke Claresse Shields (24) za titulu svjetske prvakinje – obje djevojke vrlo su samouvjerene:

SHIELDS: Nećeš me pobijediti u mom gradu. Uništit ću te! HABAZIN: Očekuj nokaut!

Objavljeno: 20.08.2019. JJ

Zlatarščanka Ivana Habazin (29), najbolja hrvatska boksačica, 5. listopada u američkom Flintu borit će se za naslov svjetske prvakinje u polusrednjoj kategoriji po WBO federaciji. Suparnica će joj biti Claressa Shields (24), neporažena Amerikanka koju mnogi smatraju najvećom boksačicom u povijesti. Ona je dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka amaterska svjetska prvakinja, a u srednjoj kategoriji profesionalna je prvakinja po WBA, WBC, IBF i WBO organizacijama. Također, svjetska je prvakinja u supersrednjoj i srednjoj kategoriji, a sada želi biti i u supervelter.
Iako je meč prvotno trebao biti održan 17. kolovoza, odgođen je za 5. listopada zbog ozljede Claresse Shields.

Teške riječi

14. kolovoza u Flintu je održana press konferencija na kojoj je najavljena ova atraktivna borba. Ni Amerikanka ni Hrvatica ne sumnjaju u pobjedu, a to su i istaknule na press konferenciji, na kojoj nijedna od djevojaka nije pokazala ni najmanji strah. Dok su se gledale u oči, napetosti nije nedostajalo, a palo je i nekoliko teških riječi, pa nas prema svemu sudeći očekuje vrlo zanimljiv meč.

– Jako sam sretna što sam ovdje. Dugo sam čekala ovaj trenutak. Iza mene je devet profesionalnih borbi i sve što sam željela, bilo je boriti se kod kuće. Ovdje se nisam borila još od amaterskih dana, od 18. godine. Odličan je osjećaj biti ovdje s dvije olimpijske medalje, svim mojim pojasevima i mojim timom. Sretna sam što mogu biti u ringu i baviti se onime čime se bavim, ali izvan ringa moja najveća inspiracija su djeca. Ovogodišnji ljetni kamp koji se održavao ovdje zaista me promijenio. Ozljeda koljena omogućila mi je da provedem više vremena s djecom i to me učinilo snažnijom – otkrila je Shields, koja je u djetinjstvu bila seksualno zlostavljana od strane majčinog partnera, a svoju je snaga pronašla u vjeri, te je naposlijetku i napustila obiteljski dom. Danas je članica neprofitne organizacije koja brine za mlade bez odgovarajuće skrbi.
U svojem se obraćanju osvrnula i na svoju protivnicu Habazin.
– Razumijem da Habazin želi pobijediti, ali ne bi trebala misliti da će to biti lagano poput šetnje parkom. Meni se sviđa ovaj izazov, ali neće me poraziti pred mojom obitelji i prijateljima. Uništit ću je. Nemojte to propustiti, bit će nokaut. Ludo je što Ivana misli da će mene nokautirati, mislim da će se braniti – rekla je Shields.

20 pobjeda

Njezine riječi nisu izbacile iz takta zlatarsku boksačicu.
– Ovo je velika prilika za mene. Claressa Shields je vrhunska boksačica i ja je poštujem, ali nisam došla ovamo da se borim, već da pobijedim. Kad sam se počela boriti u srednjoj kategoriji, učinila sam to upravo da pobijedim nju. Ona je najbolja, ali ja znam da je mogu pobijediti. Nije mi važno održava li se borba u Flintu, New Yorku ili Londonu. Ring je moj dom i važno mi je jedino što se dogodi ondje. Uvijek me se doživljava kao autsajdericu, ali meni to ne smeta. Svoju sam titulu osvojila u rodnom gradu svoje protivnice i namjeravam to ponoviti. Ovo je možda posljednja prilika u mojoj karijeri da učinim nešto veliko i promijenim svoj život. Dakle, ovo nije samo borba za naslov, već za život. Kad imaš samo jednu priliku i jako si gladan, sve je moguće. Svjesna sam da će biti teško pobijediti je u njezinom gradu na bodove, stoga ciljam na nokaut – najavila je Habazin, koja je osvojila i obranila naslov prvakinje srednje kategorije prema IBO federaciji, a u profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza. Pripreme za meč Zlatarščanka odrađuje u Kolumbiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba