[FOTO & VIDEO] Već tradicionalno, petu godinu za redom, Gradski puhački orkestar Krapina u nedjelju je održao koncert u jedinstvenom ambijentu Starog grada

PONOVO ODUŠEVILI: Brojna publika uživala u evergreenima, premijerno čuli i neke polke te valcere, a poseban splet pjesama bio je za velikog Olivera

Objavljeno: 12.08.2019. Alen Brodar

Već tradicionalno, petu godinu za redom, Gradski puhački orkestar Krapina u nedjelju je održao koncert u jedinstvenom ambijentu Starog grada i ponovno oduševio. Iako je uspon do Starog grada, pogotovo po vrućini i za one nešto starije dosta zahtjevan, iz godine u godinu traži se stolac više za uživanje u glazbi orkestra koji ove godine slavi tri bitne obljetnice – 60 godina postojanja, isto toliko godina članstva u orkestru Branka Cvrtile te 40 godina njegova umjetničkog vodstva orkestrom.

Zlatna plaketa

Razlog više za uspon na Stari grad bila je i činjenica da je GPO Krapina u lipnju ove godine na Državnim susretima hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom u C kategoriji osvojio “Zlatnu plaketu” s pohvalom.

– Kada se prije pet godina rodila ideja da bismo mogli napraviti jedan koncert ovdje na Starom gradu, vjerojatno nismo ni razmišljali da bi to moglo prerasti u tradiciju i da bi iz godine u godinu moglo biti sve posjećenije. Drago mi je što je to u sklopu Ljeta u Krapini postao jedan prepoznatljiv koncert koji svake godine ima sve više publike te vjerujem da će se tradicija nastaviti – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, dodajući da je Gradsku puhački orkestar protokolarni orkestar Grada Krapine, čije nastupe uvijek vrijedi pogledati.
A za ovo su nedjeljno predvečerje pripremili nešto ležerniji program, primjeren za baš ljeto – glazbom su publiku vodili kroz Zagorje, Dalmaciju, Sloveniju, SAD, Austriju i Njemačku, a splet pjesama izveli su i u čast velikom Oliveru Dragojeviću.


Orkestrom je, kao i uvijek upravljao maestro Branko Cvrtila.

Vrhunska lokacija

– Već petu godinu ovdje nastupamo i ovdje je uistinu vrhunska lokacija, pravi ambijent za svirati koncert – rekao je maestro, dodajući kako orkestar redovito vježba. Stoga ni ne čudi “Zlatna plaketa” s Državne smotre.

– Imamo i nekoliko novih članova, ustrojili smo i sekciju horna. Ukupno nas je 40-ak, vježbamo i pomalo napredujemo – skroman je maestro, koji je za krapinsku publiku i premijerno pripremio nekoliko austrijskih i njemačkih polki i valcera. Publika je mogla samo uživati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba