Članice ŽVS “Kušlec“ vratile se s Europskih zborskih igara s velikim uspjehom, sumještani im priredili doček

“Naša srca su gorjela kada se u Partille Areni čula naša prekrasna domaća riječ ‘Kušlec’ i kada nam je dodijeljena srebrna diploma“

Objavljeno: 12.08.2019. IB

Članice Ženske vokalne skupine “Kušlec“ iz Konjščine vratile su se s Europskih zborskih igara koje su održane u Gothenburgu u Švedskoj. Ovaj najprestižniji europski zborski događaj organizira Interkultur, a u njemu je sudjelovao 171 zbor iz 47 zemalja. Uz ŽVS “Kušlec”, nastupila su još dva zbora iz Hrvatske – klapa “Kastav” te ženski zbor KUD-a “Učka”.
Članice “Kušleca“ na svom su Facebook profilu napisale kako je njihova četverodnevna avantura u Gothenburgu završila  na najljepši mogući način.
– Teško je objasniti koliko smo ponosne i sve naše emocije pretočiti u riječi. Naša srca su gorjela kada se u Partille Areni čula ta naša prekrasna domaća riječ “Kušlec” i kada nam je dodijeljena srebrna diploma, koja je ogroman uspjeh za nas koje smo došle iz zemlje za koju mnogi od sudionika nisu ni čuli, a s toliko ponosa vijorila se i naša zastava – napisala je ŽVS “Kušlec“.
Po dolasku kući su ih dočekali sumještani i iznenadili dočekom.
– Eto nam dokaza da su tu ljudi ipak “svi kak brati”. Ne usudimo se nikoga posebno izdvojiti da ne bi nekog povrijedile i zato vam svima puno hvala – istaknule su članice “Kušleca”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba