U Krapinskim Toplicama održana svečanost zatvaranja 18. Sportskih igara učenika, na čijoj je završnici sudjelovalo više od 350 učenika

“Učenici su zadovoljni, ali mi bismo trebali biti zabrinuti – najmlađi uzrasti gotovo se uopće ne uključuju u naše aktivnosti”

Objavljeno: 10.07.2019. Jelena Jazbec

U foajeu Vodenog parka “Aquae Vivae” u Krapinskim Toplicama, održana je svečanost zatvaranja 18. Sportskih igara učenika. Osnovnoškolci i srednjoškolci su se natjecali u 11 disciplina – malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, stolnom tenisu, tenisu, šahu, badmintonu, odbojci na pijesku, crossu, graničaru, biciklizmu te u štafetnim igrama, a protekla tri dana na završnim natjecanjima u Krapinskim Toplicama sudjelovalo je između 350 i 380 djece. Radi se o učenicima koji su prošli kroz izlučna natjecanja u pet centara unutar Krapinsko – zagorske županije.

“Zagorski vogenj”

– Jedan dio projekta bio je “Zagorski vogenj”, na kojem je sudjelovalo devet osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije sa 709 učenika, dok je u Krapinskim Toplicama bilo između 350 i 380 djece kroz tri dana. Mislim da su sudionici zadovoljni, a mi bi se trebali zabrinuti i zapitati zbog čega ova najmlađa djeca ne sudjeluju, odnosno, zašto ih nema. Okupi se jedna do dvije ekipe, dok ih je nekad bilo puno više. No, nije to samo problem Sportskih igara učenika, već problem društva, jer se djeca danas tipkaju po mobitelima, igraju igrice, ali sportom se više ne bave. Gledajući ukupni broj, nekad je ovdje bio 500-tinjak djece, sada ih je oko 350, a još malo ćemo doći na 200, iako je u sklopu tog projekta sve besplatno – majica, bočica za vodu, ulaz na bazen, natjecanja… Djeca ovamo samo trebaju doći, rekreirati i družiti se. Ni druženja gotovo danas više nema – rekao je Radovan Cesarec, tajnik Društva Sportskih igara učenika.

Dodjela medalja

Medalje su pobjednicima uručili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Nakon završetka školske godine, učenici aktivno provode svoje slobodno vrijeme, a odlično je što kroz ove Sportske igre učenika imaju priliku i za kupanje i za druženje. Bit će mi drago ako iduće godine bude još više zainteresiranih za sudjelovanje – rekao je Gregurović.
Sportske igre su se i ove godine održale pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije.
– Želim izraziti zadovoljstvo što je Krapinsko – zagorska županija i ove godine pokrovitelj ove sjajne akcije. Ove Sportske igre koje se organiziraju na kraju svake školske godine promoviraju zdrave stilove života, pod motom “Rekreacijom za zdravlje i protiv droge”, koji sve govori – rekla je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba