U Tuhlju, Klanjcu i Velikom Trgovišću održani Dani Antuna Mihanovića

Posjetitelji uživali u koncertu Zdenke Kovačiček i otvorenju izložbe, a bile su tu i dječje radionice i dodjela pjesničke nagrade

Objavljeno: 11.06.2019. IB

Proteklog vikenda na području Tuhlja, Klanjca i Trgovišća, održani su Dani Mihanovića, u čast autora hrvatske himne “Lijepa naša”. Manifestacija koju grad Klanjec organizira već duži niz godina, ove je godine u organizaciji Turističke zajednice “Biser Zagorja” proširena na sva tri područja koje TZ pokriva.

Nastup Dječjeg vrtića

Svečano otvorenje Dana Mihanovića održano je prošlog četvrtka u Velikom Trgovišću, u spomen Justini Mihanović, majci Antuna Mihanovića, koja je živjela na području Velikog Trgovišća. Njezin grob u Velikoj Erpenji uređen je kao Spomen hrvatskoj majci. Poetsko – glazbena večer okupila je 80-ak gledatelja, koji su uživali u izvedbama mladih polaznica Glazbene škole Pregrada, recitacijama u čast Antunu Mihanoviću te koncertu Zdenke Kovačiček.

U subotu su u Klanjcu, u organizaciji Gradske knjižnice i Kulturnog centra, održane likovne, spisateljske i glazbene radionice za djecu i odrasle, uz dodjelu pjesničke nagrade “Antun Mihanović“. Uz nastup djece Osnovne škole A. Mihanovića, prisutne su svojim nastupom razveselila i djeca Dječjeg vrtića “Kesten“.

Prigodni program

Nedjelja je bila dan za nastupe i izvedbe u Tuhlju. Nakon mise, prisutni su mogli uživati u nastupu folklorne skupine KUD-a “Antun Mihanović” iz Klanjca i Kajkavske družine djece iz OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, dok je u popodnevnim satima u Tuheljskim Toplicama otvorena izložba slika “Hommage Antunu Mihanoviću“, poznatog umjetnika Stjepana Đukić Pište, uz prigodni program Jurice Vugreka i Josipe Lončar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba