Viteški turnir s najdužom tradicijom u Hrvatskoj održat će se ove subote od 14 sati pa sve do mraka na prostoru Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Posjetitelje očekuju “Dvorske priče” – bajkovito putovanje u prošlost s konjima, dame i vitezovi, akrobati, predstave za najmlađe, žonglerske, heraldičke, bubnjarske, streličarske i druge radionice, srednjovjekovna glazba, renesansni plesovi i zabava. U programu sudjeluju viteške udruge Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, Red Čuvara grada Zagreba, Viteški red Svetog Nikole, Karlovački bubnjari, velikotaborsko putujuće kazalište i Dječje kazalište Vjeverica, žongleri i akrobati iz Cirkulture i Trikocirkusa, Studio povijesnog plesa Divertimento i Ensemble Audiatur sa srednjovjekovnom glazbom te stručni muzejski djelatnici. Program prati i srednjovjekovni sajam.
Odvijanje programa potpomognuto je sredstvima projekta Living Castles, u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.
Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu nazvati broj 098/460-080 (Vlatka Filipčić Maligec) ili poslati upit na mail [email protected]
– Pridružite nam se i upoznajte čarobni svijet srednjeg vijeka – poručuju organizatori.