Na prvom ovogodišnjem okupljanju žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici, održanom u Šibeniku, sudjelovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek

Političarke prošle edukaciju o uspješnom vođenju timova i postavljanju ciljeva

Objavljeno: 23.05.2019. zagorjeinternational

Domaćin prvog ovogodišnjeg okupljanja žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici, održanog u četvrtak, bila je Šibensko – kninska županija. Okupljanje je počelo prijemom kod župana i predsjednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka.
– Politička participacija žena jedan je od zacrtanih ciljeva djelovanja Europske unije, kao i naše, nacionalne razine. Govoreći o razinama, moram istaknuti da prave promjene možemo uvesti prvenstveno djelovanjem odozdo prema gore. Svjesni te činjenice, prije gotovo tri godine u Hrvatskoj zajednici županija pokrenuli smo inicijativu za osnaživanje i okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici – rekao je u uvodu Pauk.

Mogućnost povezivanja

Inicijativu su podržale brojne žene aktivne u regionalnoj politici, stvarajući mrežu za razmjenu iskustava kojom su povezani svi krajevi Lijepe Naše, bez obzira na političko opredjeljenje.
– Osobno, nakon više od deset godina aktivnog bavljenja politikom, podržavam svaku inicijativu koja će pridonijeti daljnjim promjenama, poglavito aktivaciji i afirmaciji mladih žena u politici, stoga podržavam i inicijativu koju je pokrenula Hrvatska zajednica županija kojom smo mi, žene dužnosnice u lokalnoj i regionalnoj politici, dobile mogućnost povezivanja i razmjene iskustava, čime smo postale i inicijatorice promjena na našoj političkoj sceni – istaknula je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.
S obzirom na to da su u Međimurskoj županiji, koja ima tri grada i 22 općine, samo dvije načelnice, primjeri dobre prakse ohrabrit će žene koje će tek zakoračiti u svijet politike, ali ih i povezati te pružiti međusobnu podršku, smatra Herman.

Sudionice okupljanja

Edukacijama o uspješnom vođenju timova i postavljanju ciljeva, koje je vodio Sandro Kraljević, nazočile su zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, zamjenica primorsko – goranskog župana Marina Medarić, zamjenica karlovačkog župana Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica zagrebačkog župana Nadica Žužak, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić te potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko – križevačke županije Verica Rupčić.
Predstavljena je i inicijativa udruge “Nismo same”, pod nazivom “Nisi sama – ideš s nama“, namijenjena ženama oboljelim od malignih bolesti kojima je potreban prijevoz na kemoterapije. Više informacija o projektu i kako se uključiti pročitajte na LINKU.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba