Povijesno – plesna udruga iz Konjščine sezonu započela nastupima na zanimljivim destinacijama

Kontea mamila poglede na “Stolačkoj tarči” u BiH, a vikend prije i na Trsatskoj Gradini

Objavljeno: 17.05.2019. zagorjeinternational

Povijesno – plesna udruga Kontea iz Konjščine sudjelovala je proteklog vikenda na “Stolačkoj tarči”, u Stocu u BiH. Radi se o jedinstvenoj  manifestaciji takve vrste u BiH,  koji se već petu godinu zaredom održava na starom gradu Vidoški u Stocu, a Kontea je imala čast biti sudionikom svih pet godina.

U sklopu dvodnevne manifestacije održale su se radionice streličarstva, mačevanja, izrade keramike, škola jahanja, kao i različite srednjovjekovne igre za najmlađe te su uprizorene dvije bitke.

Posjetitelji su tako imali priliku kušati srednjovjekovnu hranu i piće, pogledati srednjovjekovno posuđe, oruđe i oružje, ali i okušati se u disciplinama mačevanja i streličarstva. Mogli su pogledati plesove, prikaze borbi, te poslušati predavanja o srednjovjekovnim spravama za mučenje i bolnicama toga doba.

Udruga Kontea promiče ples i plesnu kulturu minulih stoljeća, a svoj obol ovom događaju dala je višekratnim izvedbama spleta povijesnih plesova koje uvježbava sa stručnim vodstvom i u profesionalnoj koreografiji. Bogata i vjerna povijesna kostimografija ono je što obilježava ovu udrugu, koja se može pohvaliti i sličnim nastupom prethodnog vikenda, na Trsatskoj Gradini u Rijeci, na  manifestaciji pod nazivom “Povratak Frankopana”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba