Svestrana učenica Šudiga bavi se i grafičkim dizajnom, fotografijom, skladanjem i pjevanjem

Danas koncert mlade zabočke violinistice Doris Tkalčević

Objavljeno: 16.05.2019. JJ

Mlada zabočka violinistica Doris Tkalčević danas će održati koncert u Velikoj galeriji grada Zaboka, s početkom u 17.30 sati. Na klaviru će je pratiti Helena Vidović, a kao gosti nastupit će Trio ŠUDIGO i Robert Hren.

“Zabočki mališani”

Doris je učenica srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, u klasi prof. Svena Markovića te trećeg razreda Šudiga, smjer medijski tehničar. Osim što dijeli veliku strast za violinom, Doris se bavi i pjevanjem. Od svoje četvrte godine pohađala je dječji zbor “Zabočki mališani”, gdje je aktivno sudjelovala kao solistica punih 12 godina, kao najdugovječnija pjevačica. Sa zborom je snimila tri CD-a, na kojima je nekoliko njezinih solističkih pjesama. Danas sudjeluje sa zborom na smotrama i koncertima uz pratnju violine.

Muzička akademija

Osim pjevanja i sviranja, aktivna je volonterka u udruzi Društvo Naša Djeca Zabok, voli se baviti grafičkim dizajnom i fotografijom, te skladanjem. Njezin je san odlazak na Muzičku akademiju, steći visoku glazbenu naobrazbu, skladati i aranžirati vlastitu glazbu te postati samostalna umjetnica, kantautorica i performerica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba