Dječji vrtić “Naša radost” iz Pregrade pobjednik je 18. Olimpijade dječjih vrtića, koja je održana u utorak u zabočkom Sportskom centru Zaseka. Okupilo se 500-tinjak djece iz 15 zagorskih dječjih vrtića, koja su se natjecala u nogometu, štafeti, bacanju loptice i skoku u dalj.

Lijepa slika

Olimpijadu je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je rekla kako je sretna što vidi toliko djece i odgajatelja na jednom mjestu.
– Djeca odmalena uče o zdravim stilovima života, a tu je zdušno navijanje obitelji. Uistinu jedna lijepa slika. Sport nas uči jako puno, i kako prihvatiti poraz i kako se veseliti pobjedi – istaknula je Petek, a okupljene su pozdravili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Tihomir Vančina. Župan Željko Kolar je pak podijelio medalje najboljima po kategorijama i čestitao malim sportašima.

Ukupni poredak

Ukupni poredak dječjih vrtića bio je sljedeći: “Naša radost” Pregrada (122), “Gustav Krklec” Krapina (121), “Zipkica” Zabok (119), “Bubamara” Donja Stubica (118), Bedekovčina (108), “Balončica” Hum na Sutli (105), “Rožica” Veliko Trgovišće (104), “Cvrkutić” Oroslavje (100), “Maslačak” Krapinske Toplice (94), “Zagorske pčelice” Sveti Križ Začretje (90), “Zipkica 2” Zabok (83), “Zvirek” Stubičke Toplice (68), “Zlatni dani” Zlatar Bistrica (30), “Škrinjica” Radoboj (29), “Mravci” Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice (30).