Olimpovci na jakom međunarodnom plivačkom turniru u Grazu, u konkurenciji 778 natjecatelja, osvojili 13 medalja

Vili Sivec osvojio sedam, Patrik Erceg pet, a Tesa Novak jednu medalju

Objavljeno: 29.04.2019. JJ

Prošlog vikenda Graz je bio domaćin jakog međunarodnog plivačkog mitinga “International Strock Atus Graz Trophy 2019”, na kojem je pored članova stotinjak europskih plivačkih klubova, plivalo i pet plivača Olimpa iz Zaboka. U iznimno jakoj konkurenciji, Olimpovci su osvojili ukupno 13 medalja, od toga dvije zlatne, osam srebrnih i tri brončane te su bili jedini hrvatski predstavnici na pobjedničkom postolju.

Sedam srebrnih medalja

Najviše osvojenih medalja, ujedno i najvrjednijih zbog rezultata isplivanih u finalnim utrkama, osvojio je mlađi junior Vili Sivec, koji je osvojio ukupno sedam srebrnih medalja, najznačajnije u finalnim utrkama na 50 slobodno i 50 leptir, dok je ostale osvojio u kvalifikacijskim utrkama.
Odlično je plivao kadet Patrik Erceg, koji je osvojio pet medalja u kvalifikacijskim utrkama. Bio je zlatni na 50 slobodno i 100 leptir, srebrni na 200 leptir i brončani na 100 slobodno te 200 mješovito.

Najmlađa plivačica

Mlađa juniorka Tesa Novak bila je brončana u kvalifikacijskoj utrci na 200 slobodno, te četvrta na 200 leptir. Juniorka Hana Sivec plivala je u kategoriji s dvije godine starijim plivačicama i bila osma u kvalifikacijskim utrkama na 200 leptir, deveta na 100 leptir i deseta na 50 leptir. Najmlađa Gita Vlahek plivala je u kategoriji s godinu dana starijim plivačicama i bila devetnaesta u kvalifikacijama na 50 leđno.
Nastupilo je 778 natjecatelja iz Mađarske, Njemačke, Slovačke, Češke, Lihtenštajna, Luxemburga, Italije, Nizozemske, Litve, Izraela, Slovenije, Srbije, Hrvatske i domaćina Austrije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba