Premijer Andrej Plenković na 29. obljetnici osnivanja zagorskog HDZ-a u Krapinskim Toplicama

“Projektima od dvije milijarde kuna nastojimo učiniti iskorak i ljudima koji žive u Krapinsko – zagorskoj županiji omogućiti što kvalitetniji život“

Objavljeno: 23.03.2019. ivanabelosevic

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u Krapinskim Toplicama je nazočio 29. obljetnici osnivanja zagorskog HDZ-a.  Najprije je posjetio novootvoreni restoran Restoran Bellevue, gdje su ga dočekali saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, ministar turizma Gari Cappelli, ministar zdravstva Milan Kujundžić,  načelnik, domaćin Ernest Svažić te predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonko Očić. Tamo je održana je prezentacija  “Razvojni izazovi destinacije Krapinske Toplice“, a nakon toga premijer Plenković je obišao Kliniku Magdalena, te se na kraju zaputio u Kino dvoranu, gdje je sudjelovao na svečanosti 29. obljetnice krapinsko – zagorskog HDZ-a.

Plenković je zahvalio načelniku Krapinskih Toplica Ernestu Svažiću i njegovim suradnicima te saborskom zastupniku Tušeku, prije svega na predstavljanju razvojnoga plana Krapinskih Toplica.

Vrhunska zdravstvena usluga

–  Krapinske Toplice imaju nešto više od 5400 stanovnika i već sada su poznate po zdravstvenom turizmu. Razvijaju dodatne projekte i programe, koji će ih učiniti konkurentnima drugim, sličnim lječilištima, a i toplicama ovdje na sjeverozapadu Hrvatske i u Sloveniji. Posjetili smo i Kliniku Magdalena, koja više od 22 godine predstavlja značajnu zdravstvenu instituciju i svojim postignućima, s više od 230 zaposlenika ostvaruje jako dobre rezultate te pruža vrhunsku zdravstvenu uslugu na području kardiologije i kardio kirurgije. Posebno drago mi je da Vlada Republike Hrvatske s nizom projekata, vrijednih više od dvije milijarde kuna, nastavlja podupirati cijelu Krapinsko – zagorsku županiju. To su projekti cestovne i vodne infrastrukture, niz projekata koji se odnose na vrtiće i škole, i njima nastojimo učiniti iskorak, kako bi Krapinsko – zagorska županija i svi ljudi koji u njoj žive imali što kvalitetniji život, jer županija ima izvrstan geoprometni položaj, naslonjena je na Zagreb i prometno dobro povezana i dobro se razvija. Moram dodati da pripremamo i sjednicu Vlada koja će se održati u Krapinsko – zagorskoj županiji – istaknuo je premijer Plenković.

Nezaobilazno pitanje novinara, bilo je i oko slučaja ministrice Žalac, koja tvrdi da joj podmeće netko iz redova HDZ-a. Premijer je na to odgovorio da se čuo s ministricom i da su sve riješili.

Zdravstveni turizam

Žarku Tušeku je drago što je u Zagorje na obljetnicu HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, došao predsjednik stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

– Našli smo se u jednom mjestu koji je brend mjesto razvoja Hrvatskog zagorja, to je mjesto koje prednjači u razvoju zdravstvenog turizma, te je općenito u razvoju medicine na najvećoj mogućoj razini. U tom kontekstu smo bili u Klinici Magdalena, koja je možda i najbolja kardio klinika u ovom dijelu Europe. Mislim da je predsjednik Vlade vrijedan upoznati  se s ovakvim stvarima. S pozicije Krapinsko – zagorske županije govorili smo o investicijskom planu od dvije milijarde kuna namijenjenih Hrvatskom zagorju. Najvažnije je da radimo ono što smo prije tri godine i obećali, a to je da skrbimo i radimo, kako u svim dijelovima Hrvatske, tako i u Krapinsko – zagorskoj županiji – naglasio je Tušek.

Načelnik Ernest Svažić predstavio je projekte i planove vezane uz razvoj zdravstvenog turizma na području Krapinskih Toplica.

– Izuzetno smo počašćeni što su prezentaciji uz premijera, prisustvovali i ministri. Objasnili smo premijeru u kojoj mjeri smo zbog našeg indeksa razvijenosti, uskraćeni aplicirati na neke europske natječaje, i tu u većoj mjeri očekujemo podršku centralne vlasti. Jedan od tih projekata je dvorana, koju nećemo moći realizirati bez podrške Vlade. Premijer je s puno razumijevanja odslušao moju prezentaciju i prezentaciju u Klinici Magdalena, jer mu je majka kardiologinja te je u dobroj mjeri upoznat sa stanjem medicine u Hrvatskoj – zaključio je Svažić.

Svečanosti je prisustvovao i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, državni tajnik iz istog ministarstva Mario Antonić, zagorski gradonačelnici i načelnici iz redova HDZ-a te mnogi drugi uzvanici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba