Učenici Srednje škole Bedekovčina briljirali na WorldSkills Croatia natjecanjima, koje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Monteri suhe gradnje Stjepan Habljak i Ivan Ružđak premoćno pobijedili konkurenciju i plasirali se na državno natjecanje, na državnu smotru iz Zdravstvene njege ide i Monika Kranjčec

Objavljeno: 28.02.2019. Alen Brodar

Tijekom veljače u našoj i susjednim županijama organizirano je nekoliko natjecanja strukovnih škola na kojima su sudjelovali i učenici Srednje škole Bedekovčina i ostvarili zapažene uspjehe, odnosno plasirali se na državne smotre u svojim strukama.

Instalateri četvrti

Tako je u zagrebačkoj Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi održano izlučno natjecanje za državno natjecanje montera suhe gradnje, na kojem se osam ekipa učenika iz osam obrtničkih škola natjecalo u gradnji pregradnog zida s otvorom. Učenici Srednje škole Bedekovčina Stjepan Habljak i Ivan Ružđak, pod mentorstvom nastavnika Ivana Mohača, premoćno su pobijedili i plasirali se na državno natjecanje koje će se krajem ožujka održati na zagrebačkom Velesajmu.
Instalateri grijanja i klimatizacije natjecali su se na međužupanijskom natjecanju – disciplina Kućne instalacije, u zagrebačkoj Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija. U praktičnom dijelu koji se sastojao od instalacije grijaćeg tijela s bakrenom cijevi učenici škole Kristijan Ljubej i Luka Sedlar, pod mentorstvom nastavnika Ivana Tkalca, osvojili su četvrto mjesto.
U Srednjoj školi Bedekovčina pak se održalo 1. međužupanijsko natjecanje strukovnih škola u sektoru Zdravstva i socijalne skrbi, u disciplini Zdravstvene njege. Natjecali su se učenici medicinskih škola iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije za plasman na državno natjecanje.

Provjera vještina

Učenici su se natjecali u provjeri vještina, uvođenje intravenile, odnosno pripremi prostora i bolesnika, izvođenju zahvata i dokumentiranje postupka u sestrinsku dokumentaciju, a učenica Srednje škole Bedekovčina Monika Kranjčec se pod mentorstvom Nikoline Horvat plasirala na državno natjecanje, koje će se u ožujku održati u Zagrebu.
Inače, sva su natjecanja organizirana pod nazivom WorldSkills Croatia od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba