I ZAGORJE IMA SVOG IVICU KOSTELIĆA: Mladi Zlatarščanin niže uspjeh za uspjehom

Talentirani Tomo Valjak (13) pobijedio na Sljemenu, u konkurenciji 34 skijaša iz 12 europskih zemalja

Objavljeno: 20.02.2019. IB

Talentirani 13-godišnji učenik zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića, Tomo Valjak, niže skijaške pobjede. Posljednja u nizu dogodila se na Sljemenu, u konkurenciji 34 skijaša iz 12 europskih zemalja, gdje je pobijedio na FIS Children Zagreb, postavši najuspješniji slalomaš u kategoriji U14 boys. Vožene su dvije utrke u kojima je Tomo ostvario najbolje vrijeme prve vožnje, te drugo vrijeme druge vožnje, s ukupnom prednošću od 0,62 sekunde, ispred predstavnika iz Andore. Tako se talentirani Zlatarščanin našao na pobjedničkom postolju i prvi puta doživio da je pri proglašenju rezultata svirana hrvatska himna.

Među najuspješnijima

Tomo je član Skijaškog kluba Zagreb, kojemu je ova sezona nadasve uspješna. U siječnju je, također na Sljemenu, bio pobjednik Kupa Mladost u kategoriji “mlađi kadeti“. Tada se na Crvenom spustu natjecao u slalomu i veleslalomu i u obje discipline pobijedio. Prošlu je sezonu u ukupnom poretku završio na drugom mjestu u svojoj kategoriji mlađih kadeta. Nastavi li s ovakvim rezultatima kao na Sljemenu, sezonu bi mogao završiti na prvom mjestu i tako se naći među najuspješnijim mladim sportašima Hrvatske.

Međunarodno natjecanje

U međuvremenu je sudjelovao i na međunarodnom natjecanju 44. pokal Loka u Sloveniji (Škofja Loka, Stari vrh). Od 45 natjecatelja iz cijelog svijeta, osvojio je 18. mjesto u veleslalomu i sedmo u slalomu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba