Pristiglo 150 radova na temu Domovinskog rata

U utorak svečana dodjela nagrada likovno – literarnog natječaja Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”

Objavljeno: 09.02.2019. JJ

Tradicionalno, drugog utorka u veljači Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” organizira svečanost dodjele nagrada i priznanja učenicima – autorima radova, njihovim mentorima i školama prijavljenima na likovno – literarni natječaj na temu Domovinskog rata. Svečanost će se održati 12. veljače s početkom u 16 sati u galeriji Gradske knjižnice “Ksaver Šandor Gjalski” u Zaboku.
UVSPDR “Barun”, u suradnji s osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije, od 2013. godine provodi projekt pod nazivom “Promicanje istine o Domovinskom ratu”, a od 2014. godine i likovno – literarni natječaj na temu Domovinskog rata. Cilj provođenja projekata je potaknuti učenike na samostalno istraživanje i učenje o novijoj hrvatskoj povijesti, posebno o Domovinskom ratu.
U 2018. godini održano je dvadeset i jedno predavanje u devetnaest zagorskih škola, a na likovno – literarni natječaj pristiglo je 150 radova.
Projekti su provođeni uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Krapinsko – zagorske županije, Općine Stubičke Toplice i Grada Donja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba