Sportsko povezivanje dvaju najvećih zagorskih gradova

KRENITE TRAGOVIMA ŠPILJSKOG MEDVJEDA: Prijavite se za utrku “Veliki medvjed” ili “Mali krap”, u organizaciji TK Maratona

Objavljeno: 09.02.2019. JJ

Dok zima još traje, a zagorski bregi snivaju zelene snove, članovi krapinskog Trkačkog kluba Maraton žele razigrati Zagorje i dozvati proljeće, stoga pozivaju sve zainteresirane trkače da krenu u avanturu te probude duh prošlih vremena, sudjelujući u utrci tragovima špiljskog medvjeda, koji je nekoć davno utabao staze po zagorskim šumama i bregima. Staza dužine 27 kilometara od Zaboka do Krapine nosi ime “Veliki medvjed”, a sedam kilometara kružne dionice sa startom i ciljem u Krapini naziva se “Mali krap”.

Besplatan prijevoz

Naziv “Veliki medvjed” vezan je, dakle, uz prije spomenutog špiljskog medvjeda, a dionica “Mali krap” nosi ime po ribi krapu (šaranu), po kojoj je grad Krapina i dobio ime. Na dan utrke bit će organiziran besplatan prijevoz natjecatelja vlakom Krapina – Zabok u oba smjera cijeli dan. Start utrke “Veliki medvjed” je u 11 sati u Zaboku. Natjecatelji koji kreću iz Zaboka moći će svoje stvari predati u kombi koji će ih dostaviti u Krapinu, a nakon utrke se mogu vratiti vlakom u Zabok. Start utrke “Mali krap” je u Krapini u 12.30 sati. Nakon utrke u cilju je organizirana okrjepa za sve natjecatelje.

Proglašenje pobjednika

Proglašenje pobjednika za obje dionice je u 15 sati. Prijava za utrku potpuna je isključivo uplatom startnine u iznosu od 100 kuna, a uplata startnine i prijava natjecatelja na dan utrke neće biti moguća. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici Utrka.com. Suorganizatori su KASK i Zagorje Adventure Team.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba