Održan 19. Sabor “Angeljeka”, na kojem su dodijeljene nagrade autorima najboljih jaslica sa Županijske izložbe

Nagrađena obitelj Tovernić za “iglu jaslice“ te keramičarska skupina petog i šestog razreda OŠ Side Košutić iz Radoboja

Objavljeno: 14.01.2019. IB

Nakon uprizorenja živih jaslica, te 12. Županijske izložbe jaslica, članovi Udruge “Angeljeki” iz Brestovca Orehovičkog u prepunoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića, održali su svoj 19. Sabor, na kojem je promoviran novi, 18. broj lista “Angeljek”. Uručene su nagrade autorima najboljih jaslica sa Županijske izložbe i to u dvije kategorije: nagrada za obiteljske jaslice i za učenički rad djece u nastavi. Nagrađeni su obitelj Tovernić za “iglu jaslice“, inspirirane Eskimima, te keramičarska skupina petog i šestog razreda Osnovne škole Side Košutić iz Radoboja. Dodijeljeno je i deset utješnih nagrada i zahvalnica za sudjelovanje na izložbi.

Raste interes

Predsjednica Povjerenstva za postav izložbe Ljiljana Cvetko istaknula je da za ovu izložbu iz godine u godinu raste interes, a posebno je pohvalila kreativnost učenika, pojedinaca i obitelji u samoj izradi i korištenju prirodnih materijala. Promotorica ovogodišnjeg lista bila je Ivana Kranjčec, donedavno djelatnica OŠ Stjepana Radića te voditeljica  školskog internetskog radija “Srce Zagorja“, koja je istaknula veliku i nesebičnu ljubav i darovitost djece. U prigodnom programu nastupili su “Angeljeki” i Irena Grden.

20. godišnjica postojanja

Voditelj Udruge “Angeljeki” Zdenko Kobeščak na kraju je zahvalio svim sudionicima, gostima, prijateljima udruge i suradnicima te ih pozvao da se pridruže i iduće godine, kada Udruga obilježava 20. godišnjicu postojanja. “Angeljeki” su tijekom svog postojanja pokrenuli brojne projekte kao što su: sportska seoska dječja ljetna liga, pjevački zbor, glumačka družina, razne kreativne radionice, tribine i jedinstveni projekt “Betlehem Orehovički”, koji sve više poprima i nacionalno značenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba