U Općinskoj knjižnici i čitaonici u Mariji Bistrici autorica izložila 70-ak slika raznih tehnika i 15-ak kiparskih ili radova u staklu te nekoliko radova likovne poezije

“U VREMENU I PROSTORU“: Otvorena izložba mlade svestrane bistričke umjetnice Birgit Brlečić

Objavljeno: 07.01.2019. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizirala je prvu samostalnu izložbu mlade bistričke umjetnice Birgit Brlečić. Riječ je o izložbi slika i skulptura pod nazivom ”U vremenu i prostoru”, koju je otvorila predsjednica Skupštine Krapinsko – zagorske županije Vlasta Hubicki, a mladoj umjetnici je čestitao i načelnik Marija Bistrice Josip Milički, dok je o samoj izložbi govorila mentorica Mirjana Smolić. Izloženo je 70-ak slika raznih tehnika i 15-ak kiparskih ili radova u staklu te nekoliko radova likovne poezije. Program otvorenja uveličao je glazbeni band Srna udovica – Antun Palanović, Andrija Jurki i Ivan Delija.

O umjetnici

Ova svestrana umjetnica rođena je 1995. godine. Nakon završene Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, 2014. je upisala Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer likovna pedagogija, a 2017. upisuje diplomski studij u trajanju od dvije godine. Bavi se slikarstvom te povezivanjem s drugim medijima, te ima široko iskustvo likovnog stvaranja s različitim materijalima, uključujući keramiku, staklo, drvo i drugo.

Do 20. siječnja

Također, bavi se i redizajnom, grafičkim dizajnom, fotografijom, kiparstvom i poezijom. Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja, a može se razgledati u radnom vremenu knjižnice, radnim danom od 7 do 15 sati.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba