SABORSKA ZASTUPNICA MARIJA PUH U OBILASKU OPĆINE DESINIĆ

Načelnik Škreblin: Zahvaljujući fiskalnom poravnanju, proračun je nešto veći nego prije, no i dalje nedostatan za brojne projekte

Objavljeno: 24.08.2018. zagorjeinternational

Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Marija Puh, u sklopu obilazaka gradova i općina Krapinsko – zagorske županije u srijedu je u pratnji predsjednika Županijske organizacije HNS-a KZŽ-e Anđelka Topolovca, potpredsjednika ŽO HNS-a KZŽ-e i načelnika Općine Kumrovec Roberta Šplajta te županijske vijećnice HNS-a Renate Novak, posjetila Općinu Desinić, gdje je održala  radni sastanak s načelnikom Zvonkom Škreblinom.

Razgovaralo se o projektima koji se trenutno provode u Desiniću, ali i o brojnim izazovima s kojima se ova zagorska općina susreće.

Sanacija cesta

– Po indeksu razvijenosti u drugoj smo skupini. Zahvaljujući fiskalnom poravnanju proračun je nešto veći nego ranijih godina, no i dalje nedostatan za brojne projekte koje je potrebno realizirati – rekao je načelnik Zvonko Škreblin te istaknuo da je najvažniji projekt za iduću godinu, sanacija cesta i gradnja nogostupa, kako bi se povećala sigurnost građana.

Općina Desinić, kao i brojne druge općine opterećena je problemom klizišta koja ugrožavaju stambene objekte i prometnice.

Zastupnica Puh upoznala je načelnika s mjerama koje provodi Ministarstvo graditeljstva te apelira da se građane informira o mogućnostima sufinanciranja sanacije šteta.

Pravo na zbrinjavanje

– Do 15. rujna otvoren je Javni poziv Ministarstva graditeljstva za podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje građana kojima su uništene ili oštećene kuće uslijed posljedica klizanja tla. Pozivam naše sugrađane da se jave i iskoriste sve oblike pomoći u rješavanju njihovih problema vezano za klizišta, a isto tako apeliram na čelnike lokalnih samouprava da informiraju građane o mogućnostima koje im se nude kroz resorna ministarstva – kazala je saborska zastupnica Puh.

Razgovaralo se i o nadolazećim kulturno – zabavnim manifestacijama te je zaključeno kako Desinić ima puno neiskorištenog turističkog potencijala. (ib)

 

 

 

 

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba