I dijelom Zagorja prošlo ovogodišnje ljetno izdanje međunarodne utrke “Carbage run”

Poglede plijenili deseci automobila – ne skupljih od 500 eura, ali zato obavezno starijih od 15 godina

Objavljeno: 06.07.2018. zagorjeinternational

Tko je prolazio u četvrtak marijabistričkim područjem, mogao je primijetiti na desetke neobičnih, oslikanih starih vozila stranih registracijskih oznaka.
Radi se o petodnevnoj utrci Carbage run, njenom ljetnom izdanju, u sklopu koje su se vozači iz čitave Europe 1. srpnja uputili na više stotina kilometara dugačak put. Kako stoji na internetskoj stranici spomenute utrke, ruta ide kroz Njemačku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, a završava danas u Sloveniji.
Utrka je neobična po tome što vozači voze (pra)stara vozila, pri čemu je uvjet da ne koštaju više od 500 eura i da su stara najmanje 15 godina. Svrha utrke nije brzina već prvenstveno zabava i uzbuđenje, a vozače vodi kroz mjesta za koja uopće nisu čuli.
Prvo izdanje utrke bilo je prije deset godina u Nizozemskoj sa 64 vozila, a danas se zna okupiti više od tisuću automobila. Inače, naziv “Carbage” dolazi od engleske riječi car (auto) i garbage (smeće).

FOTO: Facebook Josip Milički

Najnovije po kategorijama

ŽELIMO ZADRŽATI MLADE NA NAŠIM BREGIMA: “Lobor će uskoro dobiti vrtić i kulturni centar, a otkupit ćemo i zemljište za uređenje sportskog centra”

OPĆINA I ŽUPA LOBOR SUTRA SLAVE SVOJ DAN: Tim povodom, razgovarali smo s načelnicom Ljubicom Jembrih, koja je dobila povjerenje građana za drugi mandat na čelu općine

ŽELIMO ZADRŽATI MLADE NA NAŠIM BREGIMA: “Lobor će uskoro dobiti vrtić i kulturni centar, a otkupit ćemo i zemljište za uređenje sportskog centra”

Objavljeno: 25.07.2021. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter