ZA SVOJE SUMJEŠTANE I BROJNE POSJETITELJE, POVODOM JUBILEJA, PRIPREMILE BOGAT GLAZBENO – PLESNI PROGRAM

ONE RADE OD SRCA I ZA SRCE: Desinićke mažoretkinje proslavile svoj 20. rođendan

Objavljeno: 23.04.2018. JJ

Ovogodišnje Jurjevo u Desiniću obilježila je, između ostaloga, proslava 20. obljetnice rada Desinićkih mažoretkinja. Tim povodom, one su za svoje sumještane, ali i brojne posjetitelje, u nedjelju pripremile bogat glazbeno – plesni program.

Priznanja i zahvalnice

Na Međunarodnoj smotri mažoretkinja i puhačkih orkestara na središnjem desinićkom trgu, nastupili su Limena glazba “Karlo Lugarić” iz Desinića, Gradski puhački orkestar Krapina, Puhački orkestar “Lipa” Tuhelj, Općinska limena glazba Petrovsko “Špoljari”, Puhački orkestar DVD-a Špičkovina, Limena glazba Vetropack Straža, Mažoretky Holešov iz Češke, Halubajske mažoretkinje Viškovo iz Rijeke, Radobojske mažoretkinje, bivše članice Desinićkih mažoretkinja svih generacija, Plesna družba “Veronika Desinićka” i Desinićke mažoretkinje. U programu su sudjelovali i članovi “Kostelske pištole – Keglevićeve straže” i “Taborgradski oružniki” – članovi udruge “Desinićka kubura”.
Smotri je prethodila svečanost dodjele priznanja i zahvalnica, na kojoj su rođendan Desinićkim mažoretkinjama čestitali saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te načelnik Desinića Zvonko Škreblin.
Prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je, osim rođendanske čestitke mažoretkinjama, uputila i čestitku povodom 25. obljetnice postojanja općine Desinić.

Tri kategorije

– Sve ove velike obljetnice i sam rad Desinićkih mažoretkinja, koje ovdje zaista rade od srca i za srce, pokazuju da su ove male općine na našim bregima neophodne i da je neophodan regionalni ustroj naših županija – istaknula je Hubicki te zaželjela da još mnoge generacije Desinićkih mažoretkinja diljem svijeta prenose ime Općine Desinić i Krapinsko – zagorske županije.
U sklopu svečanosti, dodijeljena su brojna priznanja svima onima koji podržavaju rad Desinićkih mažoretkinja. One trenutno djeluju u tri starosne kategorije – seniorski sastav, juniorski sastav i dječji sastav. Najveći uspjeh postigle su 2000. godine, kada su postale prvakinjama Hrvatske te Europskim prvakinjama u seniorskoj konkurenciji. Dugi niz godina uspješno ih vodi Sonja Vukmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba