SURADNJA OSNOVNE ŠKOLE BEDEKOVČINA I UDRUGE eSTUDENT

ONI TEŽE IZVRSNOSTI: Učenici na radionicama izrađivali sunčani sat i strujni krug, simulirali nastajanje duge, šivali bakterije…

Objavljeno: 06.04.2018. zagorjeinternational

U okviru trajnog projekta Osnovne škole Bedekovčina pod nazivom “Težimo izvrsnosti”, članovi udruge eSTUDENT održali su radionice za učenike – sudionike projekta. Za učenike nižih razreda organizirane su tako radionice otvorenog tipa, koje se obično održavaju na znanstvenim manifestacijama. Uz mentorsko vođenje članova udruge i mentora/voditelja radionica, učenici su izrađivali sunčani sat, simulirali nastajanje duge, izrađivali strujni krug i mjerili napon uz pomoć voća (voćna baterija), šivali bakterije i još mnogo toga.

“Lego Mindstorms”

Radionice pod nazivom “Lego Mindstorms” organizirane su za učenike nižih i viših razreda, a na njima su učenici učili o osnovama programiranja i robotike na robotu koji se prethodno sastavi od lego kocaka. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 52 učenika OŠ Bedekovčina, 10 članova udruge eSTUDENT te devet učitelja i stručnih suradnika OŠ Bedekovčina. Povratne reakcije svih sudionika radionica bile su izvrsne te je dogovorena daljnja suradnja OŠ Bedekovčina i udruge eSTUDENT.

Neprofitna udruga

Inače, eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata, sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu, projekte, radionice i inicijative od početka vode studenti, koji su motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba