KAOS U KONJŠČINI: Uzavrela atmosfera na rubu incidenta nakon sastanka na temu projekta izgradnje toplane – energane

“Lopovi”, “ostavka”, “dođi ako imaš m…a” skandirali razjareni prosvjednici, letjelo i kamenje. NAČELNIK KRZNAR: Sada sam i ja protiv spalionice

Objavljeno: 19.04.2019. zagorjeinternational

Nakon sinoćnjeg sastanka na temu izgradnje toplane – energane u Konjščini, koji je sazvala Općina, a sudjelovali su općinski vijećnici, predstavnici Kriznog eko stožera Konjščina i mjesnih odbora, zahuktala se situacija ispred zgrade Općine. Ondje se, naime, u vrijeme trajanja trosatnog sastanka, okupilo tristotinjak ljudi koji su, kako je vrijeme odmicalo, postajali sve nervozniji. Na teren je izašla i policija, a Mario Duktaj iz PU krapinsko – zagorske upozorio je građane da su trebali prijaviti prosvjed, na što su mu oni odvratili da se sada odjednom poštuje zakon, a kada se radi o općinskoj vlasti, toga nema.
Kada su iz zgrade nakon sastanka počeli izlaziti vijećnici, prosvjednici su pljeskom pozdravili one oporbene, dok su ostalima skandirali “lopovi”, uz glasno fućkanje. Načelniku Mirku Krznaru, koji je još bio u zgradi, vikali su: “Dođi ako imaš m…, majmune. Čekamo te”. Doznajemo i kako su počeli bacati sitno kamenje prema balkonu na kojem se nalazio načelnik, a kamenje je letjelo i prema novinarima.
Načelnik je naposlijetku izašao ispred zgrade, obećavši gnjevnim građanima da se ništa neće graditi ukoliko će oni biti protiv, a prosvjednici su bili toliko uporni u traženju odgovora je li za ili protiv projekta izgradnje toplane/energane, da je na kraju rekao da je i on, kada vidi sve što se događa, protiv.
Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske potvrdili su nam da je došlo do remećenja javnog reda i mira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba