U Đurmancu se danas slavi Dan općine, župe i Osnovne škole

U OŠ održana prigodna predstava, a proslavi Dana općine na sebi svojstven način pridružili su se i ribiči

Objavljeno: 23.04.2024. zagorjeinternational

Općina Đurmanec danas je proslavila Dan općine i Dan župe, a osim njih, svoj je dan proslavila i Osnovna škola Đurmanec. Povodom toga, u školi je bila organizirana priredba na kojoj su sudjelovala djeca iz osnovne škole te djeca iz Dječjeg vrtića Đurmanec. 

Zajednička priredba

–  S obzirom na to da imamo i tri područne škole, sva su djeca ovdje u matičnoj školi da bismo imali zajedničku priredbu za sve njih  – rekao je ravnatelj Krešimir Kralj dodavši kako je škola, osim što sudjeluje u aktivnostima povodom Dana općine, aktivni sudionik i svih ostalih događanja i manifestacija na području općine. 

– Jako dobro surađujemo sa svim ostalim institucijama i udrugama, aktivni smo članovi naše zajednice. Uvijek se trudimo biti dio društvenih događanja, ali i ostale uključiti u događanja koja se održavaju u organizaciji naše škole – zaključio je ravnatelj Kralj. 

U obilježavanju su sudjelovala i vrtićka djeca i to s posebnim nastupom. Kako je rekla ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec, svoj su nastup pripremili u skladu sa starim običajima, te su izveli tradicionalnu recitaciju i kolo “Došo Sveti Jura”. U nastupu su sudjelovala djeca iz najstarije predškolske skupine Lastavice, njih 26. 

Obilježavanju Dana škole prisustvovao je i načelnik Damir Belošević koji se pritom osvrnuo i na neke odrađene projekte, ali i one planirane. 

– Kako bi osigurali za svakom mališana mjesto u vrtiću, a s obzirom na nedostatak kapaciteta našeg vrtića, u tijeku je priprema natječajne dokumentacije za odabir izvođača radova na izgradnji novog paviljona Dječjeg vrtića, čija će se izgradnja sufinancirati jednim dijelom iz NPOO-a preko Ministarstva znanosti i obrazovanja – najavio je načelnik Belošević te dodao kako Općina od ove godine sufinancira i produženi boravak djece u Osnovnoj školi. 

Dodao je kako je zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti i NPOO-a, cjelovito obnovljena Područna škola u Putkovcu od strane osnivača Krapinsko-zagorske županije, a vrijednost projekta iznosila je milijun eura. 

Kup Općine Đurmanec 

Istim povodom Dana općine Đurmanec, ribolovna sekcija Sportskog društva Đurmanec je na jezerima u Tugonici u subotu organizirala Kup Općine Đurmanec u lovu ribe udicom na plovak. 

Na natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa, dok su najbolji bili ribiči iz Mokrica. Drugo mjesto zauzela ekipa ŠRD Ivanec, dok je ekipa Gorica Pregrada zauzela treće mjesto. Što se tiče pojedinačnih rezultata, najveći ulov imao je Ivan Tušek iz Mokrica. 

Domaćin je na natjecanju sudjelovao s dvije ekipe, pa su tako u prvoj ekipi bili Alen Grabušić, Alan Mojiško i Boris Pospiš, dok su u drugoj ekipi bili Nina i Anđelko Pregiban te Branko Krajačić. 

– Ovim putem bismo se htjeli zahvaliti našim prijateljima iz ŠRD Šaran Tugonica što su nam posudili jezero da se naš Kup uopće održi. Hvala našem sucu Anđelku Pregibanu i cijelom Ribolovnom Savezu KZŽ. Uz to se moramo zahvaliti i DVD-u Đurmanec na logističkoj pomoći kod dostave i pripreme, kao i Restoranu Zagorka na odlično pripremljenom grahu za sve sudionike. Na kraju, velika zahvala Općini Đurmanec i načelniku Damiru Beloševiću koji nas od prvoga dana prati i podupire naš rad – poručili su iz SD Đurmanec. 

Pokrovitelj natjecanja bila je Općina Đurmanec, a nagrade je najboljima podijelio načelnik Damir Belošević, koji je svima čestitao na odličnim rezultatima. 

– Drago mi je da naše Sportsko društvo organizira jedno takvo sportsko natjecanje, uz potporu Općine. Sudjelovao je velik broj ekipa i svima čestitam na odličnim rezultatima, posebice onima najboljima. Nadam se da vam je natjecanje prošlo u dobrom raspoloženju i da će vam ostati u lijepom pamćenju – rekao je načelnik Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba