Ipak, đavlu se ne može suditi te je sud optužio ženu

Ubila supruga s papučom pa se na sudu branila da ju je opsjednuo vrag

Objavljeno: 22.04.2024. zagorjeinternational

Zemaljski sud u Itzehoei (Schleswig-Holstein) u četvrtak je osudio 48-godišnju ženu na devet godina zatvora zbog ubojstva 71-godišnjeg supruga u veljači prošle godine, piše Fenix magazin

Žena je supruga ubila papučom i stolićem, a motiv ubojstva do danas nije poznat. 

Prema riječima javnog tužitelja, supružnici su državljani Pakistana. Tog kobnog 15. veljače, u zajedničkom stanu u Brunsbüttelu (Schleswig-Holstein), došlo je do svađe između bračnog para tijekom telefonskog razgovora s rođakom u Pakistanu. No, nije ostalo samo na verbalnoj svađi. Žena je supruga udarala u glavu papučom s čvrstim potplatom. 

Dok je 71-godišnjak bespomoćan ležao na podu njegova je supruga na kraju podigla drveni stolić težak 29 kilograma i nogom od stola udarila 71-godišnjaka u glavu i vrat. Muškarac je preminuo od respiratornog i srčanog zatajenja najkasnije poslijepodne na dan zločina. 

Žena je odvukla suprugovo tijelo u spavaću sobu i ostavila ga pored kreveta. Kad je njihov sin navečer pronašao oca mrtvog, rekla je da je 71-godišnjak doživio srčani udar. U početku slučaj uopće nije završio kod državnog odvjetništva jer tijekom obdukcije liječnik nije uočio ozljede. Predsjedavajući sudac Johann Lohmann je kazao kako je teško razumjeti da je liječnik konstatirao “prirodnu smrt”. 

Sudac je uzeo u obzir činjenicu da je žena, koja je živjela u izolaciji u Njemačkoj, sama sebi nanijela veliku štetu, kao olakotnu okolnost u njezinoj kazni. Sa žrtvom je bila u braku od 1998. ili 1999. godine, ali nije imala društvenih kontakata izvan obitelji te je vodila život kućanice. Prema priopćenju suda, jezična barijera dodatno joj je otežavala život. Žena živi u Njemačkoj već 20 godina i ne zna njemački jezik. 

Objavljujući presudu, predsjedavajući sudac je rekao: 

 – Ne možemo utvrditi motiv, niti možemo razumjeti zločin. Iako vidimo verbalnu svađu kao “korijen zločina” bračni par je, prema riječima 48-godišnjakinje, imao dobar brak pa je to teško razumjeti – kazao je. 

No, 48-godišnjakinja tvrdi kako ona nije kriva za zločin te je rekla: Mene je đavo opsjednuo. 

Ali đavlu se ne može suditi, pa je sud optužio ženu, javljaju njemački mediji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba