Krapinsko - zagorska županija osigurala 80.000 eura za potpore u turizmu - evo do kad se možete prijaviti

Vlasnik ste turističkog smještaja ili želite uvesti novi turistički sadržaj? Možete dobiti do 5000 eura

Objavljeno: 14.04.2024. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u 2024. godini u sklopu kojeg je osigurano 80.000 eura za unapređenje kvalitete postojeće smještajne ponude te uvođenje dodatnih inovativnih turističkih sadržaja u postojećim registriranim turističkim subjektima. Župan Željko Kolar istaknuo je da osigurana sredstva za ovaj Javni poziv dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu te naglasio kako će se po pojedinom korisniku dodijeliti najviše 5.000 eura.

– Želimo dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i sadržaja koji se pružaju našim gostima, odnosno još više obogatiti turističku ponudu s većom dodatnom vrijednošću koja omogućuje i veću prosječnu potrošnju turista- poručio je župan Kolar i dodao da Zagorje, Bajka na dlanu nakon prošlogodišnje rekordne godine nastavlja rasti te da je u prva tri mjeseca 2024. godine ostvarilo rast noćenja turista za čak 9,8 posto.

Javni poziv traje do 10. svibnja. Prihvatljivi korisnici su poduzetnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Krapinsko-zagorske županije koji su registrirani za obavljanje određene turističke djelatnosti na području Krapinsko-zagorske županije kao i fizičke osobe (iznajmljivači) koji imaju objekt registriran za pružanje ugostiteljskih usluga (kuće za odmor) na području Krapinsko-zagorske županije; a turistički projekt za koji traže potporu ostvaruju na području Krapinsko-zagorske županije:

Kroz ovaj Javni poziv mogu se financirati samo troškovi nastali od 1. siječnja do 31. listopada 2024. godine. Pod prihvatljivim troškovima smatraju se:

– obnova, rekonstrukcija i opremanje postojećih smještajnih kapaciteta te njihovih pratećih sadržaja s ciljem podizanja kvalitete i standarda, izgradnja bazena,
– dodatni sadržaji uz bazene, sportsko-rekreacijski i zabavni sadržaji, prostori za tematska i zabavna događanja, igraonice i sl. sadržaji za djecu, opremanje wellness i  spa zona (saune, hidromasažne kade i bazeni),
– trošak hortikulturnog uređenja okoliša, odnosno manji građevinski i zemljani radovi – maksimalno 30 posto ukupne vrijednosti prijavljenog projekta,
– uređenje i opremanje dječjih igrališta,
– ulaganje u cikloturističku ponudu i druge rekreativne sadržaje, ulaganje u nove turističke sadržaje: vidikovci, jezerca i sl.

Maksimalni iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom Korisniku iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova bez PDV-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba