GORNJE JESENJE: Osnovna škola dobila deset novih računala

“Ovom donacijom ostvareno je da svaki razred ima jedno računalo”

Objavljeno: 16.05.2024. zagorjeinternational

U suradnji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije i Osnovne škole Gornje Jesenje, danas je u tu osnovnu školu dopremljeno deset stolnih računala.

Primopredaju su obavili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ Josip Horvatin i ravnatelj OŠ Gornje Jesenje Radovan Cesarec, a prisutni su bili i tajnik Udruge Josip Puh te načelnik Jesenja Dario Cvrtila.

Izuzetan uspjeh

Horvatin je naglasio da Udruga provodi ovaj projekt na području cijele Hrvatske.

– Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije provodi nekoliko projekata, a jedan od njih je predavanje o Domovinskom ratu osnovnim školama s posebnim naglaskom na KZŽ. Projekt se inače provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj kroz 12 godina i postigli smo izuzetan uspjeh. Do sada smo donirali 1368 računala i prošli mjesec smo na poziv ravnatelja Cesarca bili na logorovanju na Strahinjčici, gdje smo razmijenili razmišljanja i donijeli odluku da Osnovnoj školi Gornje Jesenje doniramo deset stolnih računala s novim tipkovnicama i miševima. Vjerujemo da je donacija došla u dobre ruke i da će pomoći svima u školi – rekao je Horvatin.

Ravnatelj škole Radovan Cesarec zahvalio je Horvatinu na odličnoj suradnji.

– Gospodin Horvatin i ja znamo se gotovo 30 godina, a zadnje dvije godine surađujemo u sklopu našeg projekta ‘Logorovanje’. Gospodin Horvatin našim učenicima drži predavanje o Domovinskom ratu, djeca su oduševljena i stoga sam ga zamolio da pomogne školi. Poznato je da nemamo novu informatičku opremu te je današnjom donacijom ostvareno da svaki razred ima jedno računalo – kazao je Cesarec.

Načelnik Jesenja Dario Cvrtila podržao je ovu hvalevrijednu akciju.

– Općina Jesenje podržava Osnovnu školu i lijepo je vidjeti da udruge iz Domovinskog rata pomažu školama. Kroz nekoliko projekata naši putevi se križaju i to je učvrstilo našu suradnju, veselimo se budućim projektima gdje ćemo se i mi kao Općina uključiti, ovo je jedna lijepa priča međusobnog pomaganja – zaključio je Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba