Zbog svega je morala intervenirati policija

U Zagrebu se učiteljica zaključala s djecom u razred. Razlog, nasilan 9-godišnjak

Objavljeno: 16.05.2024. zagorjeinternational

Osnovna škola u Zagrebu jutros je bila pod opsadnim stanjem, a intervenirala je i policija. Kako doznaju 24sata od dobro upućenih izvora, učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji 9-godišnjaka, koji mjesecima terorizira ostale vršnjake, zahtijevali da se priključi nastavi s njima.

Kako tvrde roditelji ostale djece i odvjetnica Anamarija Vegar, dječak je zadnja dva mjeseca izdvojen s nastave i s njim rade u knjižnici jer je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima. Situacija je eskalirala nakon što su roditelji dječaka danas došli u školu i zahtijevali da dječak uđe u razred.

– Roditelji s njim stoje pred školom i ne žele otići. Ravnateljica je pozvala policiju, a profesori im ne daju da uđu na kat. Učiteljica se s djecom zaključala u razred. Nije im rekla zašto, već ih je zaštitila i rekla im da vježbaju protokol kao za potres i za druge situacije i da je policija dolje iz drugih razloga. Tako da su djeca smirena i ne znaju pravi razlog – reklo je nekoliko roditelja.

Taj je dječak od ožujka izdvojen iz razreda, ali je i dalje boravio u školi. Odvjetnica Anamarija Vegar došla je danas pred školu i rekla da dječak već skoro dvije godine vrši nasilje i da je danas situacija eskalirala.  

– Ne štite se interesi tog djeteta kao ni djece koja su žrtve nasilja. Zamislite da žrtvi silovanja kažu da sad mora s njim spavati u krevetu, to ne koristi nikome. Koliko znamo, roditelji nisu mogli imati uporište ni u kakvoj odluci da se taj dječak vrati u razred jer tu odluku, koliko znamo, nitko nije donio – rekla je odvjetnica Vegar.

Gnusno vrijeđanje drugih učenika

‘Začepi gubičetinu’, ‘kurvo’, ‘lešinarko’, ‘debela kravo’, neke su od uvreda kojima je mjesecima svakodnevno ‘častio‘ svoje vršnjakinje u razredu. Užasnute djevojčice maltretirao je, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobitelom.

Isto je činio i dječacima, a pritom ih je jako udarao po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i prijetiti da će nastradati njihovi mame i tate. Dječaka sitnije građe bacao je u zrak, a drugog je tako jako gurnuo da je lupio glavom u rub stola i dobio je podljev pod okom. Dječak je u školu došao lani nakon fizičkog nasilja u prethodnoj školi. U početku njegovi vršnjaci nisu prijavljivali nasilno ponašanje, bio je nov, mislili su da se nije prilagodio.

Ministarstvo obrazovanja izvijestilo je da sigurnost učenika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena u današnjem incidentu. Ministarstvo je kontaktiralo ravnateljicu škole koja ih je izvijestila o tijeku događanja i poduzetim mjerama te rekla kako je njezina reakcija zaključavanja u učionicu bila preventivna kako bi se spriječile moguće neugodnosti za učenike. Nakon dolaska policije te udaljavanja roditelja iz škole nastava je normalno nastavljena za sve učenike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba