Objavili su i oglas za posao – evo što traže

Zbog narušenog zdravlja Charlesa III., krenula ubrzana obnova palače sa 775 soba

Objavljeno: 11.04.2024. zagorjeinternational

Britanski kralj Charles III. i kraljica Camilla u procesu su zapošljavanja novog člana osoblja dok traju pripreme za preseljenje iz njihove Clarence House u Buckinghamsku palaču. Loše zdravstveno stanje primoralo ga je da ubrza radove u palači kako bi se on i supruga što brže mogli useliti u nju, piše Jutarnji list

Budući da je riječ o kompleksnom procesu preseljenja, na web stranici Royal Household osvanuo je oglas za zapošljavanje novih članova osoblja, a opis radnog mjesta uključuje “održavanje čistoće i brigu za širok raspon interijera i predmeta, koje je potrebno prikazati u najboljem izdanju.” Nudi se posao na puno radno vrijeme. Također je navedeno da će zaposlenici morati putovati u druge kraljevske rezidencije tijekom cijele godine, u trajanju do tri mjeseca. 

– Prethodno iskustvo u domaćinstvu ili ugostiteljstvu nije nužno, ali je prednost. Više nas zanima vaš proaktivan pristup i sposobnost da se uhvatite u koštac s novim izazovima – navodi se u opisu oglasa, prenosi Hello magazin. 

Važno im je da novi zaposlenici obraćaju pažnju na detalje, da su fleksibilni kad je posao u pitanju i da dobro funkcioniraju u timu te da su motivirani i proaktivni. 

Iako plaća za tu poziciju nije objavljena, navedeni su razni benefiti koje ona donosi, poput 15 posto mirovinskog doprinosa, 25 dana godišnjeg odmora, ne uključujući državne praznike, kao i mogućnost povećanja na ukupno 30 dana. 

Vijest da će se kralj i kraljica preseliti u Buckinghamsku palaču objavljena je u lipnju 2023., a selidba bi se trebala dogoditi nakon što završi desetogodišnja obnova sjevernog krila. Projekt vrijedan 369 milijuna funti započeo je dok je još kraljica Elizabeta II. bila živa, a njezin sin Charles sada nadgleda radove. 

Nije poznato hoće li kralj Charles zadržati Clarence House kao sekundarni dom nakon što se preseli u impresivnu palaču sa 775 soba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba