U tijeku je akcija “Manje oružja, manje tragedija“

Netko je zagorskoj policiji predao zračnicu

Objavljeno: 10.04.2024. zagorjeinternational

Jedna je osoba u utorak u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala jednu zračnu pušku. 

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja, manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – poručuju iz policije.

Pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje da se jave, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

– Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručuju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba