Opći cilj projekta je poticati razvoj kompetencija učenika potrebnih u budućem zanimanju

Krapinski srednjoškolci otputovali na dvotjednu stručnu praksu u Frankfurt na Majni

Objavljeno: 09.04.2024. zagorjeinternational

Srednja škola Krapina provodi Erasmus+ projekt “Bolje kompetencije za budućnost 2023 / Better Competences for the Future 2023 / BeCoff 2023”. Opći cilj projekta je poticati razvoj kompetencija učenika potrebnih u budućem zanimanju.

Na put je otišlo 26 učenika

U okviru projekta, priliku za obavljanje dvotjedne praktične nastave/stručne prakse u međunarodnom okruženju dobilo je 26 učenika iz devet različitih obrazovnih programa: hotelijersko-turistički tehničar, komercijalist, automehatroničar, bravar, CNC operater, frizer, prodavač, elektromehaničar i elektroinstalater.

U pratnji nastavnika Darinke Došen, Dražena Šenjuga i Valentina Ovčarićeka, učenici su na put za Njemačku krenuli u nedjelju, 7. travnja u ranim jutarnjim satima. U sklopu projekta, škola je ostvarila suradnju s Hrvatskim gospodarskim savezom (Kroatische Wirtschaftsvereinigung e.V.), čiji su predstavnici dočekali učenike u Frankfurtu na Majni.

Tvrtke u kojima učenici od jučer obavljaju praksu dodijelile su učenicima mentore koji će ih usmjeravati u radu. Tijekom obavljanja prakse, učenici će voditi dnevnike rada, a po povratku će pripremiti prezentacije za učenike i nastavnike o svojim iskustvima, tijeku i rezultatima mobilnosti. Slobodno vrijeme u Njemačkoj, učenici i nastavnici pratitelji iskoristit će za različite kulturološke aktivnosti.

“Škola korak ispred”

Pri odlasku na mobilnost, učenici su imali pripremu za obavljanje stručne prakse/praktične nastave u međunarodnom okruženju. Sadržajni aspekt pripreme učenika za mobilnost uključivao je pripremu iz njemačkog jezika, stručnu pripremu za obavljanje prakse (uključujući zaštitu na radu), geografsko-kulturološku i socijalno-preventivnu pripremu.

Moto Srednje škole Krapina kao ‘Škole korak ispred’ potvrđuje i činjenica da je nositeljica Erasmus+ akreditacije što njezinim učenicima i nastavnicima do kraja 2027. godine osigurava kvalitetne programe mobilnosti, obavljanje prakse i učenje na primjerima najboljih praksi u zemljama Europske unije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba