Zagrebački dečki Peugeotom po BMW

Mladići krali aute po parkinzima

Objavljeno: 03.04.2024. zagorjeinternational

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 27-godišnjim mladićem koji su osumnjičeni za počinjenje sedam krađa i jedan pokušaj krađe. Policija navodi kako se sve odvijalo na području Maksimira i Novog Zagreba. 

Mladići su po prethodnom zajedničkom dogovoru dolazili na javna parkirališta. Od 7. siječnja do 23. veljače su na vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila utovarili osobne automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka.  

Automobile su zatim smještali na zasad nepoznatoj lokaciji i naknadno ih prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira. Također ih se sumnjiči da su 3. ožujka i 1. travnja koristeći vučno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili osobne automobile marke Škoda i Opel.  

Sajlom su ih podizali na vučno vozilo i zatim odvozili u nepoznatom smjeru. 1. travnja su na parkiralištu u Balokovićevoj ulici u Novom Zagrebu pokušali otuđiti vozilo marke BMW talijanskih registarskih oznaka, ali su ih zaustavili policajci.  

Kaznenim djelima prouzročili su ukupnu materijalnu štetu od oko 12.700 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba