Huliganizam na utakmici ženskog rukometa – 11 uhićenih

BAKLJADA: Podravka i Zrinski odigrale korektnu partiju, no scene na tribinama su bile daleko od toga

Objavljeno: 29.03.2024. zagorjeinternational

Rukometašice Podravke sinoć su u Čakovcu upisale novu prvenstvenu pobjedu, 19. u nizu u aktualnoj sezoni, bilo je 38:21, no utakmicu je zasjenilo ono što se događalo tijekom, a posebno nakon nje. Naime, nezadovoljni potezima klupske Uprave, domaći navijači tijekom utakmice podigli su nekoliko poruka te jasno dali podršku Goranu Mrđenu, koji je nedavno raskinuo sa Zrinskim, piše Podravski list

Takav potez Uprave nije se svidio navijačima, koji su jasno stali na Mrđenovu stranu, baš kao, kako smo čuli, i nekolicina igračica, pa nas ne čudi da je u Zrinskom određeni raskol. Nezadovoljstvo su navijači pokazali kroz dvije poruke “Sve dok se dvoranom ore pjesme naše, Zrinski neće postati vlasništvo vaše!” i “Goran Mrđen jedan od nas”, te vrijeđanjem uprave. Na tome nisu stali pa su nakon utakmice bengalkama zapalili jednu od poruka, nakon čega je reagirala policija i privela čak 11 osoba. 

– Jučer, 28. ožujka oko 18:30 u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente. U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba. U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju – poručili su iz međimurske policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba