Bez troškova za mještane

Nastavlja se modernizacija nerazvrstanih prometnica u Loboru

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

U proteklih sedam godina na području općine Lobor uređeno je i asfaltirano više od 20 kilometara nerazvrstanih cesta, a istim se ritmom nastavlja i dalje budući da je nedavno Općini dodijeljeno novih 36.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je donijelo odluku o odabiru projekata prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Općina time nastavlja niz uspješno prijavljenih projekata za financiranje iz vanjskih izvora, a nova dobivena sredstva namijenjena su za projekt modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine. 

Načelnica Ljubica Jembrih zahvalila je Ministarstvu što je još jednom prepoznalo važnost projekta i dodijelilo Općini značajna sredstva.

– Zadovoljni smo još jednim paketom financijske potpore za unapređenje naše prometne infrastrukture. Dobivena sredstva od velikog su značaja jer će nam itekako pomoći u našem nastojanju da razvoj općine teče što bolje i brže – rekla je načelnica Jembrih i poručila da Općina nastavlja raditi na unapređenju i modernizaciji prometnica kako bi se povećala sigurnost u prometu, ali i kako bi se poboljšala kvaliteta života mještana. 

No, ono što je jednako važno je činjenica da se modernizacija prometnica financira isključivo sredstvima proračuna Općine, odnosno sredstvima s nacionalne razine. 

– Naime, nekada su mještani sufinancirali asfaltiranje nerazvrstanih cesti što više nije slučaj. Sredstva za ulaganje u naše prometnice nalazimo, prije svega, preko natječaja na nacionalnim razinama i na taj način štedimo novce našim sumještanima – zaključila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba