“Kupljeni su novcem svih građana, čuvajmo ih i neka nam traju”

FOTO: Sarajevo dobilo nove tramvaje. Imaju klimu, wi-fi, USB priključke za mobitele…

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Prva tri Stadler tramvaja jutros su od 6.50 počela prometovati sarajevskom prugom, a prve putnike na Ilidži je dočekao ministar prometa u Kantonu Sarajevo Adnan Šteta, prenosi Index.

– Ovo je veliki dan za sve koji vole ovaj grad. Presretan sam što vidim zadovoljne putnike, što sam dio još jednog ogromnog projekta za naše Sarajevo. Zaslužili smo najbolje od javnog prijevoza, ovi tramvaji to zaista jesu. Novcem svih građana su kupljeni, čuvajmo ih i neka nam traju – poručio je Šteta.

Naveo je da su novi sarajevski tramvaji opremljeni suvremenom opremom, radi se o niskopodnim vozilima kapaciteta 180 putnika uz 79 sjedećih mjesta. Posjeduju klima-uređaje, sustav za brojanje putnika, wi-fi, USB priključke za mobitele i u potpunosti su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Videonadzor unutar i izvan vozila omogućit će veću sigurnost putnika i sigurnosnu kontrolu u vozilima.

– Stolice koje se nalaze u tramvaju izabrali su građani Kantona Sarajevo na Danu otvorenih vrata Ministarstva prometa KS. Građane smo uvijek pitali što je potrebno, sa strukom smo analizirali sva moguća rješenja i donosili odluke – rekao je Šteta.

Do početka sljedeće školske godine svih 15 tramvaja bit će u prometu. Na novim sarajevskim tramvajima neće biti reklama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba