‘Jen' gemišt je kak’ i ništ’

Damir (62) skrivio prometnu, napuhao 1,24 promila, a tvrdio da je popio samo jedan gemišt

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Damir (62) je pijan skrivio prometnu nesreću pa je završio na sudu na kojem se usprotivio rezultatima alkotesta, piše Danica. Prema presudi, on je početkom prosinca u 15.40 sati, u Zagrebu upravljao osobnim automobilom kolnikom Ulice Nike Grškovića u smjeru sjevera, te dolaskom do Ulice Aleksandra Alagovića nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila. 

– Tako je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na stražnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljala Jelena, a koja se u trenutku prometne nesreće kretala ispred vozila okrivljenika, istim kolnikom u istom smjeru, kojom prilikom je nastala materijalna šteta. Osim toga, Damir je iste zgode upravljao osobnim automobilom iako je imao 1,24 promila alkohola, a što je utvrđeno alkotestiranjem – naglasila je sutkinja u presudi donesenoj ovih dana. 

Damir se na sudu branio kako uopće nije kriv. Kaže kako je za prometnu kriva vozačica koja je naglo smanjila brzinu te se vozila posred kolnika. 

– Nakon prometne bio sam alkotestiran i alkotest je izmjerio 1,24 promila, ali to ne može biti točno jer sam prije toga popio samo jedan gemišt, i to oko 10.30 sati –  uvjeren je Damir. 

Nakon što mu je sutkinja predočila policijski zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola u kojem stoji da je policajcu tada izjavio kako je popio nekoliko gemišta prije prometne, Damir kaže da to uopće nije istina. 

Na sudu je svjedočio i policajac Ante koji ističe kako je “napisao u zapisniku onako kako mu je Damir rekao, odnosno da je popio nekoliko gemišta, a zadnje piće da je popio oko 15 sati”. 

– Ostajem u cijelosti kod tog zapisnika i svojih riječi – nije se dao smesti prometni policajac koji je bio na mjestu prometne nezgode. 

Sutkinja je Damira zbog toga na kraju proglasila krivim i kaznila ga sa 850 eura. Osim toga, mora platiti i 30 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba