Generalna proba Vatrenih za Euro

PRILIKA ZA ZLATO: Dalićevi izabranici večeras igraju finale turnira protiv domaćina Egipta

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Hrvatska nogometna reprezentacija trenutačno se nalazi u Egiptu na pripremnom turniru uoči Europskog prvenstva. Vatreni su u subotu svladali Tunis na jedanaesterce, a večeras će u finalu igrati protiv Egipta. Utakmica se igra u Kairu na stadionu Misr koji prima više od 90.000 ljudi i drugi je najveći u Africi. Susret je na rasporedu u 21 sat, a može se gledati na Novoj TV, piše Večernji list

Vatreni su put bili na okupu za utakmicu protiv Armenije kojom su izborili plasman na Europsko prvenstvo 2024. Godine. 

Ovaj će im turnir dobro doći upravo kao uvertira pripremama za veliko natjecanje. Izbornik Zlatko Dalić i igrači ističu teambuilding karakter ovog natjecanja, no ne propuštaju naglasiti kako ipak žele postići dobar rezultat. 

U Egipat je hrvatska momčad otputovala nešto oslabljena u odnosu na posljednji susret kvalifikacija. Martin Baturina i Josip Šutalo su ispali i momčadi zbog ozljeda. Ivan Perišić se i dalje oporavlja te izbornik inzistira na posebnoj pozornosti kako ne bi obnovio ozljedu. Nema niti strijelca pogotka koji je vatrene odveo na Euro, Ante Budimira. 

Dalić je najavio da će dati priliku svim igračima koji su doputovali pa tako i vratarima Labroviću i Kotarskom. No, otkrio je kako četvorica iz prve utakmice neće nastupati. Riječ je o Martinu Erliću i Luki Ivanušecu te vratarima Ivici Ivušiću i Dominiku Livakoviću. 

– Mi se trebamo spremiti jer očekujemo dobar ambijent, pun stadion i atmosferu. Erlić i Ivanušec neće biti u konkurenciji. Poštedjet ćemo ih da se vrate u klubove spremni. Svi ostali su OK. Imamo šest zamjena. Branit će Labrović i Kotarski, svaki po poluvrijeme – rekao je Dalić i dodao: 

– Važan ispit i dobar test protiv domaćina koji će imati pomoć publike. Imali smo nekih problema protiv Tunisa, premalo šansi i pokušaja i to je bio hendikep koji ćemo morati popraviti ako želimo pobijediti domaćine i osvojiti turnir. Očekujem bolju nogometnu atmosferu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba