Lik (42) napao sudionike Zagreb Pridea pa sad dobio tri mjeseca 'čuze’. Ovako se branio:

“Bivši navijač sam i dugine boje me jako smetaju” 

Objavljeno: 25.03.2024. zagorjeinternational

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je s tri mjeseca zatvora kaznio 42-godišnjaka koji je 3. srpnja 2021. na Trgu Marka Marulića u Zagrebu s još trojicom mladića, od kojih je jedan bio maloljetan, iskazivao mržnju prema sudionicima Pridea te im zapalio zastavu duginih boja, piše N1

Navedenog datuma 42-godišnjak je s još trojicom pomagača prišao sudionicima Pride te im kazao “kakva ti je to zastava pe….”, a zatim je odgurnuo jednog od sudionika i uzeo mu zastavu. Nju je bezuspješno pokušao zapaliti uz pomoć spreja i upaljača, no kako mu to nije uspjelo, njegovi pomagači su je zapalili umjesto njega. 

Sud je četvoricu muškaraca proglasio krivima za javno poticanje na nasilje i mržnju, te im izrekao blage sankcije – 42-godišnjak je dobio tri mjeseca zatvora, dok su mlađi izgrednici kažnjeni uvjetno, te radom za opće dobro.  

Na sudu je 42-godišnjak ispričao kako je prije samog incidenta došao s društvom na Trg Marka Marulića te kazao da se na njemu okupljaju skinheadsi i BBB-ovci.  

– Bilo ih je stotinjak, a deset do petnaest iz mog društva. Oni su došli prije pripadnika LGBTIQ zajednice koji su došli samo kako bi nas isprovocirali – kazao je. 

– Inače, ja sam bivši navijač i te dugine boje me jako smetaju. Ta zastava mi je bila trn u oku i smeta mi što oni govore u javnosti da bi posvajali djecu. To ljudima smeta, smeta mi što su drukčiji od mene – dodao je 42-godišnjak. Kazao je kako nije bilo fizičkog obračuna te da je jednog sudionika Pridea odgurnuo za glavu, ali ga nije udario.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba