BERLIN: Promo turistički film ‘Wine Road’ osvojio zlato u kategoriji ‘Art & Culture International’

Objavljeno: 08.03.2024. zagorjeinternational

Promotivni turistički film ‘Wine Road’ projekta ‘Go Wine’ koji objedinjuje tri vinske ceste (Sveti Ivan Zelina, Samobor i Jastrebarsko) osvojio je prestižnu nagradu na filmskom festivalu ‘The Golden City Gate’ u Berlinu.

U velikoj konkurenciji kandidiranih filmova iz cijelog svijeta na 24. međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije ‘The Golden Citygate’ koji se odvija tijekom jednog od najvećih turističkih sajmova ‘ITB Berlin’, film ‘Wine Road’ osvojio je zlato u kategoriji ‘Art & Culture International’. Filmove u 18 kategorija ocjenjuje međunarodni žiri od 45 članova.

U 3 minute i 21 sekundi, koliko traje film, ispričan dinamičnošću dviju putnica, prikazane su prirodne ljepote terasastih brežuljaka koje s jedne strane svojom mirnoćom odmaraju dušu, ali s druge strane pobuđuju nove doživljaje vrhunskim gastronomskim okusima i živopisnosti vina u čašama, koja su brižno pohranjena u vinskim podrumima ovih triju vinskih cesta.

Film možete pogledati OVDJE.

Pozivnica ljubiteljima hrane i vina

Da vinske ceste zrače posebnom atmosferom te da se turisti mogu uputiti automobilom na ove destinacije, proći kroz kušaonice vina, vinske ceste, jahati konje, voziti bicikl, ali i prenoćiti u jedinstvenim objektima privatnog smještaja, prikazale su kazališne glumice Vanda Winter i Natalija Đorđević, koje su na vrlo uvjerljiv i originalan način prikazale što gosti mogu vidjeti, okusiti i doživjeti.

Radnja filma koju potpisuje produkcijska kuća ‘Balduči film’ i nagrađivana producentica Spomenka Saraga, uz redatelja Hervea Tirmarchea (Francuska) i snimatelja-montažera Jalil Armija (Meksiko) daju odgovor upravo na to pitanje – više od očekivanog, ove vinske destinacije evociraju emocije i razbuđuju sva vaša čula!

– Ovim smo promotivnim turističkim filmom željeli kreirati pozivnicu ljubiteljima hrane i vina i istaknuti da u našoj zelenoj županiji ne nedostaju dodane vrijednosti i visokokvalitetni sadržaji. U filmu smo zaokružili turističku valorizaciju resursa koji su atraktivni turistima i kroz koje mogu zadovoljiti svoju turističku (kulturnu ili rekreativnu) potrebu konzumacije gastronomske i vinske ponude, slikovitom prezentacijom te baštine. Ovo nije prva nagrada, a nadamo se da će ih biti još. Do sada smo još osvojili nagrade na festivalima ‘Swedish Academy of Motion Picture Awards’ (SAMPA), ‘Box Office Cine Award’ (Indija) i ‘Best International Film Festival’ (Rumunjska). Hvala Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je sufinancirala film iz Fonda za udružene turističke zajednice – istaknula je koordinatorica projekta Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba