Ni deset dana od početka potrage nije pronađeno tijelo mladića

TRAGIČNO SLIJETANJE: U blizini Hidroelektrane Varaždin završio u kanalu – načelnik Posavec uputio apel

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Prometne nesreće u kojima osobe vozilom slijeću u derivacijske kanale na našem području, nažalost, nisu rijetka iznimka. Načelnik Petrijanca Željko Posavec podsjetio je da u posljednjih desetak godina bilo podosta takvih tragičnih slučajeva. Posljednji takav, iznio je, dogodio se prije desetak dana kod Svibovca Podravskog, a u nesreći je stradao 23-godišnjak, piše Varaždinski.

Radi se o situaciji koja se dogodila u rano nedjeljno jutro 25. veljače, oko 5:20, u blizini Hidroelektrane Varaždin u Sračincu. U policiji kažu da je po slijetanju vozila u kanal odmah zaustavljen protok vode i rad agregata, na teren su izašli ronioci i vatrogasci, vozilo je izvađeno iz kanala, no tijelo vozača ni do danas nije pronađeno. Ronioci i dalje pretražuju korito, aktualna je informacija iz Policijske uprave varaždinske.

Najveći problem, tumači Posavec, su putevi koji vode okomito na kanal. Usred noći takve situacije mogu biti izrazio opasne. Stoga je zamolio čelništvo Varaždinske županije da se angažira oko te teme i apelira na Hrvatsku elektroprivredu kako bi se na tim mjestima postavila zaštitna ograda.

– Derivacijskim kanalom upravlja HEP, jednak kao i putevima uz kanal. Može li se na njih apelirati za postavljanje ograde, barem na tim mjestima gdje putevi vode okomito na kanal. Sve to kako bismo spriječili ovakve tragične događaje – pitao je Posavec župana Anđelka Stričaka.

Župan je inicijativu prihvatio i najavio održavanje sjednice Savjet za sigurnost prometa na cesta, kojem predsjedava nezavisni vijećnik Zvonimir Sabati.

– Svaki život je dragocjen, treba nešto učiniti na tim crnim prometnim točkama. Predlažem da na sjednicu pozovemo predstavnike Hrvatske elektroprivrede, Hrvatskih voda i Policijske uprave varaždinske i da vidimo na koji način prometovanje uz derivacijski kanal učiniti što sigurnijim – najavio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba