Gradonačelnik Gregurović ugostio učenike SŠ Krapina koji su sudjelovali u projektu obilježavanja 830. obljetnice Grada

“Ovaj film je poklon našoj Krapini u kojem su prikazane sve njene ljepote”

Objavljeno: 05.03.2024. VH

Gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović održao je prijem za učenike Srednje škole Krapina koji su sudjelovali u projektu obilježavanja 830. obljetnice Grada Krapine ‘Krapina 830’. Učenici su snimili film ‘Eine Ansichtskarte von Krapina’ (Razglednica Krapine) o gradu kojim su istaknuli važnost Krapine kao kulturnog, povijesnog i gospodarskog središta. 

Mentorica učenicima bila je profesorica Jasna Sutlović – Pogačić koja je rekla da su na projektu sudjelovali učenici Opće i Prirodoslovno-matematičke gimnazije – Ivona Herout, Nika Majsec, Leona Ormuž, Hrvoje Pongračić, Tea Poslon, Saša Vidović, Karla Kunštek i Antonio Gradečak. Kako je istaknula, u filmu do izražaja dolaze kreativnost i motiviranost učenika, njihove komunikacijske vještine, ali i poznavanje novih digitalnih tehnologija. 

– Htjeli smo napraviti poklon našem Gradu u kojem ćemo prikazati njegove ljepote i pružiti drugi pogled i perspektivu svim posjetiteljima grada, bilo domaćim turistima ili stranim. Također, željeli smo naše sugrađane potaknuti da promisle i uživaju u našoj viziji ovog našeg krasnog grada – istaknula je profesorica mentorica. 

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan istaknuo je da obrazovanje u Krapini seže u daleku povijest te da je veza Grada i obrazovanja neraskidiva.

– Srednja škola Krapina sa svojih preko 900 učenika aktivno sudjeluje u kompletnoj kulturnoj i javnoj djelatnosti gdje god je to moguće i partner je Gradu. Također, nemojmo zaboraviti da je tih 900 učenika iz svih dijelova Krapinsko – zagorske županije i svaki se dan ‘slijevaju’ u našu školu i naš grad i to dodatno doprinosi prepoznatljivosti Grada i Škole koja uostalom i nosi naziv po Gradu. Nadamo se da će se ta suradnja nastaviti kako bi i dalje razvijali obrazovanje, gospodarstvo, ali i isticali povijesni značaj Grada – poručio je Rozijan. 

Gradonačelnik Gregurović zahvalio je učenicima na angažmanu, istaknuo je da je ovo hvalevrijedan doprinos obilježavanju velike obljetnice Grada Krapine, a na posljetku im je svima uručio i zahvalnice, kao i profesorici mentorici Sutlović – Pogačić te ravnatelju Rozijanu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba