Na sjednici Zajednice športskih udruga uručena priznanja najboljim klubovima, sportašima i sportskim djelatnicima. Potpisani i ugovori o sufinanciranju

Biciklist Josip Meštrić i streličarka Nika Žugec najbolji sportaši Novog Marofa

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Zajednice športskih udruga Novi Marof na kojoj su potpisani ugovori o sufinanciranju projekata i programa koje su klubovi prijavili na Javni natječaj, te su uručene nagrade najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima. 

Za najboljeg sportaša Novog Marofa za 2023. godinu proglašen je Josip Meštrić, član Biciklističkog kluba ‘Maraton’, dok je za najbolju sportašicu proglašena Nika Žugec iz Streličarskog kluba ‘Grebengradski streličari’. 

Za najuspješniju ekipu u prošloj godini proglašen je Malonogometni klub Novi Marof, član Prve malonogometne lige Hrvatske, a nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2023. godini dobio je Zoran Marenčić iz Streličarskog kluba ‘Grebengradski streličari’.  

Priznanje za životno djelo dobio je Zvonimir Puškadija, istaknuti bivši igrač, a potom i sportski djelatnik s više od 40 godina sportskog djelovanja, dok su za dugogodišnji aktivni rad u sportu zlatne plakete dobili istaknuti sportaši i sportski djelatnici – Branko Škiljan iz Šahovskog kluba Novi Marof i Zoran Domović iz Nogometnog kluba ‘Čevo’ iz Podevčeva. 

Goran Mamić iz Malonogometnog kluba Novi Marof i Adam Gradiščak iz Streličarskog kluba ‘Grebengradski streličari’ dobili su posebna priznanja kao istaknuti sportaši i građani Novog Marofa za postignute rezultatu na području grada i izvan područja grada.  

Nagrade najboljim pojedincima i ekipama uručili su gradonačelnik Siniša Jenkač te predsjednik Zajednice športskih udruga Novi Marof, Vladimir Vuger. 

Gradonačelnik Jenkač čestitao je svim nagrađenima, kao i vodstvu Zajednice, te svim ljudima koji vode klubove. Poželio im je puno sreće i uspjeha u njihovu radu te obećao daljnju pomoć Grada u poboljšanju uvjeta za njihovo funkcioniranje. Jenkač je dodao kako svi u klubovima trebaju raditi na tome da privuku što više mladih na sportske terene, kako bi se bavili sportskim aktivnostima. 

S klubovima članicama Zajednice potpisani su ugovori o sufinanciranju programa i projekata koje su prijavili na Javni natječaj u vrijednosti nešto većoj od 151.000 eura. Osim toga, neki klubovi mogu računati i na sredstva pričuve, sufinanciranje troškova najma sportske dvorane i financiranje liječničkih pregleda za sve sportaše koji su u obvezi imati liječničke preglede za redovna natjecanja.  

Dodajmo i da proračun Zajednice športskih zajednica Novi Marof za 2024. godinu iznosi nešto više od 191.000 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba