Društvo joj je pravio naš nacionalni prvak Matador

NAJKRZNATIJA IZLOŽBA: Aktualna svjetska prvakinja mačka Cake Me stigla u Hrvatsku

Objavljeno: 26.02.2024. zagorjeinternational

Aktualna svjetska pobjednica (World Winner 2023) mačka Cake Me, stigla je u subotu na Revijalnu izložbu mačaka koju je u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg organizirao Savez felinoloških društava Hrvatske u suradnji s Gradom Siskom i Športsko-rekreacijskim centrom Sisak, piše Prigorski list.

Mačka Cake Me je na svjetskoj izložbi u Francuskoj prije nešto više od tri mjeseca pobijedila brojnu konkurenciju u kategoriji 3, starosnom razredu mačića.

Ljubitelji mačaka imali su priliku pogledati čak 53 predstavnice i 10 pasmina, među kojima neke od najljepših u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Uz dugodlake Selkirk Rexe na izložbi su bile prikazane Perzijska, Britanska kratkodlaka, Britanska dugodlaka mačka, Sveta Birma, Neva Masquerada, Ragdoll, Maine Coon, Bengalska mačka te Domaća dugodlaka mačka.

Na izložbi je sudjelovao i uzgajivač mačaka iz Križevaca Dubravko Majhen.  

-Izložba je bila revijalna, bez natjecateljskog karaktera. Izlagao sam svoje bengalce, među njima i nacionalnog pobjednika za 2023. godinu, mačića Matadora koji će službenu nagradu dobiti na sljedećoj izložbi mačaka u King Krosu 9. i 10. ožujka 2024. godine – rekao je Majhen.

Osim gledanja mačaka, posjetitelji izložbe mogli su dobiti i korisne savjete za njegu svojih ljubimica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba