Izaslanstvo CRANE-a na sastanku s predsjednikom i članovima Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora

“Zajednički cilj je stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja”

Objavljeno: 17.02.2024. zagorjeinternational

U Hrvatskom saboru održan je sastanak predstavnika Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora – CRANE s predsjednikom i članovima Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek te članovi, saborski zastupnici Anton Kliman, Pero Ćosić, Majda Burić, Danica Baričević i Siniša Jenkač. Prokomentirana je aktualna investicijska i poduzetnička klima u Hrvatskoj te su detektirani smjerovi za dodatna porezna rasterećenja i poboljšanja likvidnosti poduzetnika poput potencijalnog ukidanja predujma poreza na dobit. U vrlo konstruktivnom dijalogu utvrđeni su daljnji koraci za konkretnu suradnju.

Hrvatskoj mreži poslovnih anđela i investitora – CRANE je na produktivnom sastanku zahvalio predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Žarko Tušek. 

– Jedan od stupova politika aktualne Vlade je otvoren i partnerski dijalog s poslovnom zajednicom. Brojke i pokazatelji hrvatskog gospodarstva danas, neovisno o teškim godinama koje smo prošli i prolazimo, pokazuju da smo proteklih godina napravili izniman posao. Ključne teme razgovora bile su investicijska klima u RH, stimulativni porezni okvir za daljnji poticaj investicija, zajednički uspjesi Vlade RH i gospodarstva RH u prevladavanju izazovnih godina koje su iza nas, perspektive i izazovi koji nam predstoje. Nastavljamo dalje suradnju na parlamentarnoj razini – izjavio je Tušek.

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora – CRANE Davorin Štetner istaknuo je da je Mreža kroz svoju povijest pokazala da je konstruktivni partner najvažnijim hrvatskim i stranim institucijama. 

– Drago mi je što smo započeli suradnju i s Odborom za gospodarstvo kao jednom od najvažnijih institucija, a zajednički cilj je stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja. Zahvaljujem predsjedniku Tušeku te članovima odbora na aktivnom angažmanu te podršci našim prijedlozima za sljedeće krugove poreznih reformi – izjavio je Štetner. 

Inače, Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela i investitora Europe. Članstvo joj čine redom vrhunski i uspješni serijski poduzetnici, manageri i investitori. U posljednjih 16 godina CRANE je aktivno sudjelovao u kreiranju brojnih politika, zakona te strategija kako bi Hrvatska postala boljim mjestom za investitore i poduzetnike, a članovi CRANE-a obnašali su i obnašaju savjetničke dužnosti predsjednika država, ministara, Vlada te ostalih institucija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba