Pod geslom "Dosta je! Odmah na izbore”

VELIKI PROSVJED: Lijevo-liberalne stranke danas će tražiti zaustavljanje korupcije, kriminala, pljačke i HDZ-ove uzurpacije vlasti

Objavljeno: 17.02.2024. zagorjeinternational

“Dosta je! Odmah na izbore” naziv je današnjeg prosvjeda koji u 11 sati počinje na Markovom trgu u Zagrebu. Organizira ga 11 parlamentarnih stranaka lijevo-liberalne oporbe, koje će danas zatražiti zaustavljanje korupcije, kriminala, pljačke i HDZ-ove uzurpacije vlasti te raspisivanje izbora odmah, pišu 24sata.

Kap koja je prelila čašu bilo je izabiranje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Kako navode, to je “HDZ čovjek” koji se druži s kriminalnim miljeom, koji laže i evidentno je odavao informacije iz istraga osobama kojima to nije smio.

Prosvjedom žele osvijestiti ljude da su procesi koji se trenutno događaju u Hrvatskoj opasni za cijelo društvo i pozivaju sve građane koji žele pružiti otpor pljački, sustavnom uništavanju Hrvatske i gaženju slobode da im se pridruže na prosvjedu.

Premijer Andrej Plenković komentirao je da opozicija, koja cijelo vrijeme nema ideje, fabricira krizu.

– Protiv čega će ljevica prosvjedovati? Protiv rasta BDP-a, plaća, mirovina, zaposlenosti, Rafala, Bradleya, Pelješkog mosta, LNG terminala, Vc koridora, Istarskog ipsilona, sredstava za obnovu Zagreba za koja smo se izborili – pita se Plenković.  

Najavljeno je da će iz cijene Hrvatske na Markov trg doći 20-ak autobusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba