Za gradnju, rekonstrukciju i opremanje

Ministarstvo kulture za pregradske kulturne ustanove osiguralo 13.500 eura 

Objavljeno: 16.02.2024. zagorjeinternational

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate za dodjelu financijskih sredstava za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2024. godini, a među programima odabranima za financiranje su i programi pregradskih kulturnih ustanova.

Muzej grada Pregrade ostvario je iznos od 4000 eura za opremanje muzejske čuvaonice. Kroz program je planirana nabava novih adekvatnih arhivskih ormara za čuvanje muzejske građe te nabava arhivskih ormara ladičara za čuvanje papirnate muzejske građe većih dimenzija.

Pučko otvoreno učilište Pregrada ostvarilo je 1500 eura za nabavu informatičke opreme. Ovim programom planira se nabava informatičke opreme, računalnih usluga i programa za Pučko otvoreno učilište Pregrada u 2024. godini, kao i nabava tablet računala za potrebe izvođenja programa učenja digitalnih vještina za odrasle i osobe treće životne dobi.

Gradska knjižnica Pregrada je ostvarila iznos od 2000 eura za nabavu namještaja, odnosno, dodatnih polica u slobodnom prostoru i nadogradnju polica u priručnom depou. Nadogradnjom je Knjižnica dobila dodatno mjesto itekako potrebno za smještaj knjiga.

Također, Knjižnici su dodijeljena i financijska sredstva u iznosu od 6000 eura za nabavu knjižne i neknjižne građe ostvarena putem Javnog poziva za programe knjižnične djelatnosti u 2024. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba