Hrvatska je na Europskom prvenstvu zauzela 11. mjesto

Perkovac više nije izbornik hrvatskih rukometaša

Objavljeno: 06.02.2024. zagorjeinternational

Goran Perkovac više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odlučeno je na telefonskoj sjednici Hrvatskog rukometnog saveza.

– Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. veljače tijekom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac. Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donesena tijekom sljedećih nekoliko dana – stoji u službenom priopćenju Saveza.

Perkovac je s Hrvatskom osvojio 11. mjesto na Europskom prvenstvu

Perkovac je preuzeo reprezentaciju u veljači prošle godine, kada je naslijedio Hrvoja Horvata. Hrvatsku je vodio na nedavnom Europskom prvenstvu te s njom osvojio 11. mjesto. Momčad je s njim u prvoj fazi natjecanja deklasirala Španjolsku (39:29), remizirala s Austrijom (28:28) te nadigrala Rumunjsku (31:25). U drugom dijelu turnira izgubila je od Francuske (32:34), Mađarske (26:29) i Islanda (30:35) pa u zadnjem susretu, koji nije imao značaj za prolazak u polufinale, pobijedila domaćina Njemačku (30:24).

Perkovac je odmah nakon slavlja nad Njemačkom dobio pitanje želi li i dalje voditi Hrvatsku te ima li podršku Saveza i svlačionice. Tada je odgovorio: “Mislim da imam podršku svih. Dobivam na stotine poruka iz domovine koji žele da tu ostanem i ja ću tu sigurno ostati.”

Sporne izjave

Podsjetimo, tijekom Europskog prvenstva davao je izjave koje se mnogima nisu svidjele. Perkovčeve sporne izjave bile su: “Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi u kojoj bismo možda Valter (Matošević) i ja još mogli igrati.”

“Moraju neki igrači ipak sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci, Austrijanci i Švicarci u slobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl, trče, planinare, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa.”

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba