"Krenula za njom kao pješakinja, pri čemu se rampa iznenada spustila i udarila je glavu"

Ženu teško ozlijedila rampa na parkiralištu zagrebačkog supermarketa

Objavljeno: 04.02.2024. zagorjeinternational

Gospođi Zlatki, 70-godišnjoj umirovljenici, dosuđena je odšteta jer je teško ozlijeđena na parkiralištu zagrebačkog supermarketa.

Prema presudi, umirovljenica je u lipnju oko 16:30 sati bila suvozačica u automobilu kojim je upravljala njezina sestra. Išli su u supermarket na zagrebačku Knežiju. Kako je vozačica stala predaleko od rampe na ulazu na parkiralište, nije mogla uzeti parkirališnu kartu, donosi Danica.

Udarila je u glavu

Zlatka je zbog toga izašla iz vozila te izvadila kartu iz automata. Rampa se podigla i sestra je automobilom krenula na parkiralište.

– Zlatka je krenula za njom kao pješakinja, pri čemu se rampa iznenada spustila i udarila tužiteljicu u glavu uslijed kojeg udarca je izgubila ravnotežu i pala na tlo, odnosno na rubni kamen pločnika te je zadobila teške tjelesne ozljede – navodi se u petak u presudi.

Umirovljenica je hitno prebačena u KBC Sestara milosrdnica gdje su joj ustanovljene brojne ozljede: natučenja glave, prijelom desne natkoljenice i prijelom desne podlaktice. Na bolničkom liječenju bila je otprilike dva tjedna.

Znak za opasnost?

Zagrebački supermarket pak osporava svoju odgovornost navodeći kako je Zlatka isključivo odgovorna za štetni događaj jer nije smjela prolaziti ispod rampe po kolniku koji je predviđen isključivo za automobile. Za pješake predviđen je isključivo nogostup na suprotnoj strani rampe i automata, kažu.

Vještak je primijetio kako na rampi nije bilo jasno vidljive oznake za opasnost i upozorenja da pješaci ne prolaze ispod. Kasnije je, nakon ozljeđivanja gospođe Zlatke, taj natpis postavljen, a zamijenili su i rampu.

Sutkinja je u petak, nakon izvođenja svih dokaza i saslušanja brojnih svjedoka i vještaka, zaključila kako je u tom slučaju zagrebački supermarket kriv 70 posto, a umirovljenica 30 posto.

Prema presudi, supermarket umirovljenici mora platiti 9400 eura odštete i pokriti joj 2300 eura troškova. Ukupno 11.700 eura. Presuda je nepravomoćna i zagrebački supermarket se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba