Za promjenu trake dovoljno će biti samo pogledati odgovarajući retrovizor

USKORO: Vozači BMW-a uključivat će žmigavce pogledom

Objavljeno: 02.02.2024. zagorjeinternational

BMW-ova ažuriranja proizvoda za 2024. uključuju integraciju novih naprednih sustava za pomoć u vožnji i svježe tehnološke značajke za infotainment sustav, piše Jutarnji list

Nova tehnologija Active Lane Change BMW-ovog Highway Assistant sustava tako s aktivacijom očiju omogućuje vozilu da predloži promjenu trake, što vozač može potvrditi jednostavnim pogledom u odgovarajući vanjski retrovizor, eliminirajući tako vjerojatno i potrebu za korištenjem signalnih ručica (za što će se mnogi našaliti da je ionako ni ne koriste) jer se sve odvija automatski. 

Tako će vozači BMW-a uskoro doživjeti revolucionarne promjene u načinu vožnje, jer se nova tehnologija Active Lane Change s aktivacijom s pomoću očiju priprema za integraciju u sustav BMW Highway Assistant razine 2+. 

– Nova tehnologija Active Lane Change s aktivacijom očiju omogućuje vozilu da predloži promjenu trake, a vozač može potvrditi promjenu trake jednostavnim pogledom u odgovarajući vanjski retrovizor. Automatski pokreti upravljača olakšavaju vozačima vožnju, pružajući jedinstvenu razinu udobnosti i sigurnosti – ističu iz BMW. 

Osim toga, BMW planira poboljšati integraciju Appleovog glasovnog asistenta Siri u svoja vozila, omogućavajući vozačima upravljanje Siri jednostavnim obraćanjem, bez potrebe za pritiskanjem gumba. Također, aplikacija za navigaciju bit će poboljšana kako bi pružila ažurirane informacije o stanicama za punjenje, dok će My BMW App doživjeti nadogradnju s dodatkom Comfort Access s BMW Digital Key Plus i poboljšanom funkcijom pretraživanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba